QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

6 goda anledningar till att inte börja träna just nu

22 dec, 2016 
Joel Linde
Du kan vänta med nyårslöftet.
Nytt år, nya löften – och nya ursäkter. Här är 6 bevis på att du borde vänta lite med att börja med beach 2019-träningen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Nu är vi där. Tiden på året då fjolårets dåliga vanor ska tillintetgöras och alla ska bli perfekta människor i en handvändning. Det märks inte minst på den träningshets som uppstår, som om information om att träning är bra just har nått mänskligheten.

Men trots att vi så klart har mycket att vinna på att träna så finns det gott om anledningar att inte börja just nu, i början av januari. Här är 6 av dem.

1. Du kommer inte få gå på toa

Det viktigaste är inte att börja träna 2017, utan att visa andra att man gör det. Således kan du glömma att komma in på toaletterna när du behöver eftersom de kommer vara upptagna av människor med mobiler som vill vissa upp sina #nyaduktigajag när de gör sig redo för #beach2017.

gym-selfie

2. De oändliga köerna

Du vet att du kommer få trängas och köa med precis alla andra i hela världen för att nå fram till det där gråtande löpbandet som gått på högvarv sedan raketerna sköts upp på nyårsnatten. Kort sagt är ungefär alla andra tider på året en bättre tid att börja träna.

Annons

 

3. Stammisarnas dömande blickar

När du orienterar dig i de okända markerna kan du riktigt känna de dömande blickarna från gymmets stammisar. Blickarna (som du åtminstone inbillar dig att du ser) säger ungefär ”Lek av dig du i några veckor så kan vi få tillbaka vårt gym igen i februari.”

 

4. Känslan av att vara PRECIS som alla andra

När du kliver in på gymmet slås du som av en Hulknäve av känslan att du är ett boskap i en vagn. Alla är här nu, precis som du, och bringar klirr till gymkassan. Just nu är du PRECIS som alla andra, som står och trängs med sina förhoppningar i hallen. Lycka till att övertyga någon om att du faktiskt är där för att du vill, och inte för att det råkar vara januari.

sheep-herd

 

5. Just nu är du gymmens bästa kund (och din ekonomis sämsta)

I januari är det så att säga säljarens marknad inom träningsbranschen. Efterfrågan är större än någon annan tid på året (förutom möjligtvis efter sommaren), och det finns inga som helst anledningar för gymmen att ge dig en särskilt förmånlig deal.

gym-nope

 

6. Antiklimaxet när du inser att du inte fått något gjort

Efter att ha cirkulerat gymmet i en timme och bara lyckats få tillgång till några suspekta repstumpar och en boll (pga milslånga köer) är din avsatta tid tillända. Proteindrycken satte du i dig i all uppspelthet redan innan passets början, men eftersom du sammanlagt bara bränt 50 kalorier ligger du nu plus 200.

 

Läs mer:

8 ursäkter du garanterat haft för att slippa träna

Annons