QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Johanna Nordström – 5 saker du inte visste om komikern

17 feb, 2022 UPPDATERAD 07 mar, 2023
johanna nordström i Biancas talkshow
Johanna Nordström, 27, har många strängar på sin lyra. Numera kan hon titulera sig som både ståupp-komiker, programledare, podcastare och influerare. Dessutom fick hon nyligen utmärkelsen Årets kvinna 2023. Här är allt vi vet om stjärnskottet.
Annons

Komikern Johanna Nordström är född den 19 november 1995, och är således i skrivande stund 27 år gammal. Trots sin ringa ålder har hon hunnit fylla globen med en liveföreställning av podcasten Ursäkta, som hon har tillsammans med Edvin Törnblom. Hon är just nu aktuell som domare i TV4:s Talang, och har tidigare medverkat i programmen Bäst i test, Parlamentet och Masked singer.

Johanna Nordström, 5 saker du inte visste om komikernBrand logo
Johanna Nordström, 5 saker du inte visste om komikern

På internationella kvinnodagen 8 mars 2023 blev hon dessutom utsedd till Årets kvinna av Expressen, med motiveringen:

Blev utsedd till Årets kvinna 2023

"Johanna Nordström är i dag röst för en hel generation som till och med har börjat prata som hon gör i 'Ursäkta', Sveriges största podd. Humor, karisma och en naturlig öppenhet tog henne snabbt från sketcherna i sociala medier till de största arenorna", rapporterar DN. Hon själv kommenterar utmärkelsen i ett pressmeddelande så här:

johanna nordström tar emot pris
Johanna Nordström tar emot utmärkelsen.

– Jag hade nog önskat att jag hade haft någon som mig när jag var ung. Någon som kanske inte ber om ursäkt för den de är.

Annons

Samtidigt har komikern och tv-profilen hållit sig hyfsat under radarn med sitt privatliv. Här är fem saker om Johanna du kanske inte hade koll på.

Allt om Johanna Nordström: Karriär, pojkvän & familj

1. Hon har en pojkvän (och de har cirkulerat gravidrykten!)

Johanna gav under oktober 2021 sitt kärleksliv ”minuspoäng” i en intervju med Aftonbladet.

– Det är torrlagt och jag träffar ingen. Jag är väldigt dålig på att komma ut och dejta och träffa folk. Just nu är det alltså minus och jag har inga planer på att det ska bli plus, haha! Sa Johanna då.

Men nu är det andra puckar. I början av 2022 la hon ut en bild på Instagram där hon syns pussas med en Adam Smedberg, på en lyxig restaurang i Mexiko. Vad man kan utläsa från deras sociala medier så kilar de fortfarande stadigt.

Att Johanna skulle ha varit gravid stämmer enligt henne själv inte. I sin podd Ursäkta, som hon har med branschkollegan Edvin Törnblom, sa hon att det var ett skämt mellan de två.

Annons

Hon hade spytt, troligtvis på grund av en matförgiftning, något poddkollegan då drivit om berodde på en graviditet. Ett rykte som sedan verkar ha spunnit vidare.

2. Hon har lidit av utseende- och kroppskomplex

Johanna Nordström har i flera intervjuer berättat om skoltiden som ganska mörk period. Det var inte sällan killarna i klassen pickade på henne och kommenterade hennes utseende. Samtidigt menar hon att den givit henne drivkraften att nå dit hon är idag.

– Man såg ner på folk som inte var smala och smarta, skrattade åt dem. Det var det värsta: att bli skrattad åt. Jag tror att det är en stor anledning till att jag vill vara rolig. Om folk skrattar med mig skrattar de inte åt mig, har Johanna tidigare sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Idag verkar Johanna Nordström ha en sund relation till vikt och utseende. Men dt har varit en lång resa dit. Ett steg på vägen var att rensa i sin umgängeskrets.

Annons

– Jag avföljde alla på Instagram som jag fick kroppshets av, vilket var i princip alla influencers. Jag satt och avföljde en hel kväll, jag tror att jag avföljde 200 personer. Det var inget personligt; jag måste få censurera mitt flöde till dem som jag mår bra av, sa hon i samma intervju med Dagens Nyheter.

3. Familjen Nordström har genomgått en tragedi

Familjen Nordström består av mamma Anette, pappa Anders, storasyster Emelie, 34 år. Hon hade också en storebror, som tragiskt gick bort året innan Johanna föddes.

– Vår bror dog i en olycka när han var tre, året innan jag föddes, så mina föräldrar har velat ge mig allt, berättar Johanna för Dagens Nyheter.

4. Hon har sjungit i Masked singer – som Draken

Johanna är inte bara rolig – hon kan sjunga också. Under underhållningsprogrammets första säsong fick hon medverka bakom den aningen klumpiga dräkten som Draken. Men hon ska ha vägrat att sjunga utan mask på sig, har hon tidigare sagt i en intervju med Aftonbladet.

Johanna Nordström i drakdräkt. David Hellenius tar av henne masken för huvudet.
Johanna Nordström när hon avmaskas i Masked Singer 2021. Foto: TV4/Emma Laurusdottir.

– Den där jäkla dräkten alltså. Den väger ju ton. Den väger så mycket att det var helt sjukt, jag har haft ont i rygg och nacke och alltihop. Men det har varit en otrolig trygghet att ha den, jag hade aldrig gjort den annars. Alltså aldrig i livet. Men jag kunde ju inte röra mig överhuvudtaget, jag fick hjälp överallt. Det har varit problematiskt, sa hon då. Hon fortsätter:

Annons

– Jag blev mest avundsjuk på alla andras dräkter sedan, typ Godisautomaten och Enhörningen som typ gjorde volter. Och där stod jag och kunde knappt gå. Samtidigt tycker jag att min dräkt har varit bland de coolaste.

5. Så slog Johanna Nordström igenom

Johanna slog igenom på twitter där hon tillslut uppmärksammades av Aftonbladets virala humorsajt Lajkat, där hon fick jobb. Sen dess har hon uppmärksammats mycket i sketcher på internet, både för Pantamera och Veckorevyn, ofta tillsammans med komikern Torbjörn Averås Skurup.

Källa: Dagens Nyheter, Aftonbladet, Hänt, Instagram
Foto: TT, Instagram

Annons