QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

4 saker du ska hålla LÅNGT borta från sköljmedlet

06 sep, 2016 
Klart att vi vill att kläderna är mjuka och luktar gott, men det är inte alltid det passar....
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sköljmedel är fantastiskt – förutom att det får dina kläder att dofta gott gör det tyget mjukare och får bort statisk elektricitet. Men att använda sköljmedel på allt vi tvättar kan vara en dålig idé eftersom det faktiskt kan göra mer skada än nytta på vissa textilier. Här är 4 saker du ska hålla långt borta från flaskan…

Använda sköljmedel eller inte? 4 gånger då du bör skippa det!

1. Sportkläder med svettransporterande egenskaper

De flesta moderna sportkläder är tillverkade i funktionsmaterial som ”andas” och hjälper till att hålla dig sval när du tränar. De här kläderna bör du aldrig använda sköljmedel till när du tvättar, eftersom det lämnar en beläggning som förstör deras förmåga att transportera svetten bort från din hud.

2. Badlakan och handdukar

Visst, vi älskar att torka oss med en härligt mjuk handduk, men faktiskt kan sköljmedel förta textiliernas förmåga att absorbera vatten och då är ju liksom hela poängen förlorad…

Annons

3. Mikrofiberdukar

Mikrofiber är helt fantastiskt, inte minst tack vare dess fantastiska egenskaper att fånga upp damm och smuts. Men, om du tvättar dina mikrofiberdukar med sköljmedel så kan du förstöra de här fina egenskaperna. Nöj dig därför med tvättmedel!

4. Brandsäkra tyger

En del tyger är brandsäkra – och det av en anledning! Flytande sköljmedel kan förta effekten, så undvik det när du tvättar.

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på allers.se

Mer från allers.se:

7 saker du ALDRIG ska stoppa i torktumlaren

 

Annons