4 saker bara svenskar gör – som förvånar Tiktok-stjärnan Madeleine

Splitbild med madeline robson och midsommarstång

Foto: TT/Instagram

Vissa saker gör vi svenskar utan att egentligen tänka på varför vi gör just så. Vi hänger liksom bara med strömmen utan att ifrågasätta. Ibland är det både skönt och bekvämt att följa traditioner, låta någon annan ta beslut eller säga vad vi ska göra. Men när man betraktar allt från sidan kan det faktiskt uppfattas som väldigt märkligt och roligt. En som verkligen kan se det komiska i hur vi svenskar beter oss är Madeline Robson.

För några år sedan flyttade Madeline Robson från Kanada till sin pojkvän i Malmö. Som ny i ett land insåg hon ganska snart roliga kulturkrockar. Hon började filma och lägga upp sina iakttagelser om svenskar och svenska samhället på sina sociala medier. På Tiktok tog det fart väldigt snabbt och nu gör Madeline succé med sina komiska filmer.

– Vi var på Ica Maxi och jag tänkte jag skulle filma mataffären och dela med mig av produkter som jag inte är van vid. Och den fick typ 100 000 visningar bara över natten, berättar Madeline till Expressen.

Ja, det var alltså så allting började. Nu underhåller Madeline nästan 200 000 människor med sina filmer.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Amy Schumer

5 saker du kanske inte visste om Amy Schumer
1:24

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Amy Schumer

(1:24)

Slå på ljud

4 roliga saker bara svenskar gör – enligt Tiktok-kändisen Madeline Robson

Vilka av Madelines filmer har gjort mest succé? Självklart kan listan göras lång! Här har vi plockat ut fyra klockrena som gör att vi börjar garva åt oss själva.

Madeline Robson.

1.Vi har EN godisdag

Sedan vi var små har vi lärt oss att det heter lördagsgodis - alltså något man bara äter på LÖRDAGAR. Det här är dock något Madeline inte kan förstå. Vadå vänta till lördag? Man får väl äta godis vilken dag som helst? Och visst, nu när vi tänker efter... Vem har bestämt att det just är lördag som är godisdagen?

7 sätt att säga att du är svensk – utan att säga att du är svensk

2. Vi visar GÄRNA upp hemmet

Här är sovrummet, här är vardagsrummet, här brukar vi äta och här är badrummet...” Att visa upp sitt hem är inget konstigt, och är något vi svenskar gör så fort vi får chansen. Madeline ser den grejen som något komiskt och... lite speciellt?

– Jag är van vid att man visar lite, inte allt så som badrum. Jag tycker det är så kul att folk är stolta över sitt hem, säger hon till Expressen.

Den här guidande turen gästerna automatiskt får kanske uppfattas lite märklig ändå?

3. Vi går ALL IN på traditioner

Sill och potatis till midsommar, påsk och jul? Inga konstigheter. Vi svenskar gillar traditioner och ifrågasätter dem sällan. Det som Madeline tyckte är märkligt är det här med att vi sätter blommor under kudden på midsommarafton. Hur kan blommorna hjälpa oss att drömma om vår kommande man?

Okej, vi fattar!

7 konstiga saker svenskar gör – enligt brittiska komikern

4. Vi planerar föräldraledigheten NOGA

Sverige är känt för sin generösa föräldraledighet. Och ja, visst är det fantastiskt att man som par kan bestämma hur tiden ska fördelas. Men för andra kan det låta väldigt krångligt. Madelines exempel lyder så här: ”Ja, det är min tur att gå på föräldraledighet nu. Jag kommer att vara borta åtta månader, men jag och min partner delar 50% av tiden.”

Eeeh, va? Ja, det här gör verkligen att även vi svenskar får tänka efter en och två gånger, haha!

Vill du se fler roliga filmer av Madeline, här hittar du hennes Tiktok-konto.

Källa: Expressen, Tiktok

Foto: Instagram/TT

Utvald läsning