12 oväntade saker du kan göra med helt vanligt balsam

Saker du kan göra med balsam.

Balsam är ett måste för de flesta av oss när vi tvättar håret. Den billiga produkten gör det enklare att borsta håret och håller det glansigt och friskt. Men visste du att det kan användas till så mycket mer – som de här 12 sakerna.

12 situationer du löser med balsam

1. Tar bort vattenfast mascara

Har du slut på ögon make up-remover? Det finns ingen anledning att stå och gnugga frenetiskt med tvålen med svidande ögon som resultat. Ta bara lite balsam på en bomullstuss och gnugga försiktigt över ögonen – sminket lossnar på nolltid.

Läs mer från Allers: De 10 vanligaste misstagen vi gör när vi tvättar ansiktet

2. Funkar som raklödder

Oavsett om du ska raka benen eller ansiktet så fungerar balsam perfekt för att skydda huden mot den irritation som kan uppstå när du rakar.

3. Skämmer bort torra hälar

Vi har alla varit med om det; torra hälar som kan göra riktigt ONT. Ge fötterna lite extra uppmärksamhet genom att smörja in dem med parfymfritt balsam innan du går och lägger dig. När du vaknar på morgonen kommer dina torra hälar kännas betydligt mjukare igen.

Läs också: Formen på dina fötter avslöjar din personlighet

4. Får dina smycken att skina som nya!

Visste du att guldsmeder har använt balsam som rengöringsmedel i åratal? Testa att gnugga lite på dina favoritsmycken och upptäck själv hur enkelt det är att få ett skinande rent resultat.

5.  Får tyst på knarriga dörrar

Få saker är så irriterande som gångjärn som knarrar i tid och otid. Men låt bli att köpa dyra oljebaserade produkter och smörj lite balsam istället – det funkar minst lika bra.

6. Gör läderskor blanka och fina igen

Byt ut ditt illaluktande skoputs mot balsam! Resultatet är lika bra men betydligt mer väldoftande. Du behandlar skorna precis likadant som om du använder skokräm.

Läs också: Stor guide: Så väljer du rätt skor för din träning

7. Får loss envisa blixtlås

Glöm kampen med blixtlås som sitter fast! Nästa gång det händer, ta bara lite balsam och gnugga in på det stället där blixtlåset fastnat så går det betydligt snabbare att få det att fungera igen.

8. Räddar kläder som krympt

Råkade du krympa favorittröjan? Oroa dig inte, balsam kan faktiskt rädda plagget även om det ser hopplöst ut. Lär dig den smarta tekniken här.

9. Får rostfritt stål att skina som nytt

Har de rostfria ytorna blivit lite glåmiga och tråkiga? Få tillbaka lystern genom att gnugga lite balsam på det.

10. Förlänger penslarnas liv

Oavsett om det är målarpenslar eller make up-borstar kan du med fördel använda balsam för att stärka håren. Tvätta bara av dem som vanligt och efterbehandla med balsam – precis som du gör med ditt hår.

11. Rostskyddar dina verktyg

Smörj in verktygen med lite balsam då och då för att förhindra att det bildas rostfläckar.

12. Funkar som nagelbandskräm

Glöm allt om dyra nagelbandskrämer och smörj på lite balsam istället, det funkar lika bra so vilken dyr produkt på nagelsalongen som helst.

 

8 misstag du gör när du använder balsam

Använder du balsam på rätt sätt?

Läs också: 8 misstag du gör när du använder balsam

 

 

Utvald läsning