10 tydliga tecken på att du har blivit en tant!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Att bli tant är inget nederlag – det är ett tecken på power! Det betyder att du kommit till en punkt i livet då du är kunnig, erfaren och vågar gå din egen väg. Men också att det börjar hända saker i kroppen och knoppen som du inte har riktig kontroll över. Här listar vi 10 tecken på att du gått över till tantsidan:

1. Du har hököga, bara du hittar glasögonen. Trots att du har läsglasögon vid fåtöljen, skärmglasögon vid datorn, slipade solglasögon i bilen – är de ändå alltid borta när du behöver dem.

2. Din hjärna är som ett arkiv med gamla kändisar. Så fort du ser en tv-serie känner du igen massor av skådisar och berättar om dem: ”Titta, det är ju han som var med i den där serien om en deckare på en ö – och som var gift med hon den där blonda med den pipiga rösten.”

3. Du märker att hårstråna i ögonbrynen har valt att emigrera till hakan – och tycker det är en bra idé att rycka dem där det finns speglar med bra ljus, som i hissen på jobbet.

4. Du har fått lika känslig hörsel som en superhjälte – på vissa sätt. Du väljer uteställe efter ljudnivån när du ska på AW och har alltid öronproppar på konserter, men hör märkligt nog aldrig vad dina tonårsbarn mumlar om.

5. Ditt ordförråd liknar ett årgångsvin – gott, men gammalt. Du hänger inte alltid med i yngre människors jargong och när du försöker sätter du ”fett” tydliga citationstecken kring orden.

Stor guide: Bästa hälsotipsen för DIN ålder

6. Din allmänbildning är fenomenal. Du läser om allt viktigt på nätet och blir irriterad över felen du hittar om prins Carl Philips ålder och namnen på Pernilla Wahlgrens barn – och ser det som en chans att berätta vad som är rätt för de som råkar befinna sig i närheten.

7. Du får feeling av blommor, istället för av prylar – blomhyllan med amaryllisknoppar på ICA har en nästan magnetisk dragningskraft.

8. Du har blivit säkerhetsmedveten. Allt oftare kommer du på dig själv med att sitta med handväskan i ett fast grepp, mitt i knät – utan att du ens märkt att den hamnat där.

9. Du gör vad som helst för att slippa frysa och tycker skyddande vinterkjolar är århundrades uppfinning – du har till och med börjat ha på dig din inomhus.

10. Du har blivit hårdare än när du var yngre, men har ändå mjuka punkter – till exempel där hals möter haka!

 

Ny metod avslöjar din verkliga ålder

Hur gammal är din kropp? Ditt blod avslöjar dig!

Klicka här och läs artikeln!

Redaktionens tips
Dela på: