Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

9 av våra vanligaste mardrömmar – det här betyder de

19 maj, 2021 
Kvinna drömmer mardröm, men vad betyder den?
Drömmer du att du drunknar, faller, tappar tänder eller går vilse? Då är du inte ensam om dina mardrömmar. Men vad betyder drömmarna egentligen? Kanske det här!
Annons
Det här betyder dina mardrömmarBrand logo
Det här betyder dina mardrömmar

Drömmar kan förstås betyda olika saker, beroende på vem man är och vad man kopplar till händelser och saker. Men det finns några återkommande drömmar som man brukar säga att de kan betyda ungefär som följer, menar Womens Health.

Läs också: Så kan du förebygga mardrömmar enligt experten.

Du drömmer om ormar

Vi kan ha olika kopplingar till olika symboler, så det här behöver inte betyda samma sak för alla, men ormar brukar man i drömmarnas värld säga symboliserar en giftig person i ens liv. Någon som vill oss illa eller har gjort oss illa.

Du drömmer att du blir jagad

En vanlig mardröm brukar vara att man blir jagad. Den kan tolkas som att man flyr från problem, istället för att möta dem. Men vi kan inte springa ifrån problemen, vi måste ta tag i dem.

Annons

Du drömmer att du faller

En annan vanlig mardröm är den att man faller handlöst. Det här kan betyda olika saker – att vi blivit svikna eller att något inte gått som planerat eller när vi går in på okänd mark, där vi inte har kontroll.

Du drömmer att du tappar tänder

Förvånansvärt många har mardrömmar om att tappa tänder. Det kan handla om kommunikation. Kanske har man sagt något man inte borde, kanske har man avslöjat en hemlighet, kanske har man pratat först och tänkt sedan …

kvinna drömmer mardröm och undrar vad den betyder

Du drömmer om döden

Att dö i en mardröm kan handla om att man lämnar något bakom sig och går in i något nytt. Det är vanligt att drömma när livet förändras rejält.

Du drömmer att du drunknar

Om vi i det vakna livet kämpar med att hålla huvudet ovanför vattenytan, när det gäller stress och vardagsliv till exempel, så kan det visa sig i mardrömmar där det känns som att man drunknar. Kanske behöver man se på förändringar i livet?

Annons

Du drömmer att din partner är otrogen

Har du och din partner kommit ifrån varandra? Eller har du upplevt otrohet i tidigare förhållande? Båda kan eventuellt leda till mardrömmar om otrohet. Kanske behöver ni komma närmre varandra eller jobba på att bearbeta saker från det förflutna?

Du drömmer att du mördar någon

Att vara en mördare i mardrömmen kan betyda att man jobbar hårt på att avsluta någonting i ens liv. Det kan handla om stora livsförändringar som man styr själv.

kvinna drömmer mardröm och undrar vad den betyder

Du drömmer att du är vilse

Om man känner sig lite vilse och osäker i det vakna livet så kan det visa sig i att man är fysiskt vilse i mardrömmar. Kanske behöver du bolla med någon för att få hjälp att komma vidare?

Källa: Womens Health Foto: TT

Annons