HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Var i tystnad och lyssna inåt – vad säger dina tankar?

20 jul, 2023 
En kvinna som håller fingret framför munnen
Mobiltelefoner, datorer och tv-apparater. Det finns mycket som pockar på vår uppmärksamhet om dagarna. Så varför inte prova denna utmaning som ska få oss att börja lyssna inåt - testa vara i tystnad!
Annons

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för en utmaning för att börja lyssna på dina egna tankar – nämligen att testa vara i tystnad.

Se också: 3 övningar som är bra för din andningBrand logo
Se också: 3 övningar som är bra för din andning

Därför är det bra att vara i tystnad

Vi har så mycket som pockar på vår uppmärksamhet omkring oss hela tiden. Saker vi ”måste” göra, mobilen som lockar oss till mer skärmtid … Med så mycket i huvudet hela tiden är det lätt att sluta lyssna till sig själv, sina egna tankar. Vi slutar känna efter, och bara gör. Hör inte våra inre röster längre. När vi lägger bort mobilen och stänger av allt som stör och bara riktar uppmärksamheten inåt, och slutar använda får yttre röst, så hittar vi lättare tillbaka till den inre igen. Vi blir också lugnare av tystnad.

Annons

Gör så här:

Rensa ett dygn i kalendern då du kan ta tid helt och hållet för dig själv. Meddela omvärlden att du inte kommer att vara nåbar under detta dygn. Stäng av mobilen och ta dig gärna ut i naturen – antingen för att tälta eller på en lång promenad under dagen.

Undvik allt som tv, telefon och datorer denna dag och lyssna istället inåt. Fäst blicken på något i naturen. Tänk klart alla tankar som kommer – både sköna och eventuellt obehagliga. Våga lyssna till vad du försöker säga dig själv.

Tips!

Ha med dig en anteckningsbok under dagen där du kan skriva ner viktiga tankar, klottra, reda ut saker... Låt anteckningsboken bli ditt bollplank för dagen. Skriv gärna ner hur du känner dig på morgonen, på dagen och på kvällen. Lycka till!

Annons