Annons

Smoothie-tricket som gör dig mätt längre

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

En sund och näringsladdad smoothie är ett perfekt mål. Med det här tipset gör du dessutom energikicken mer mättande – utan att addera en endaste extra kalori!

Frysta bär och frukter gör smoothien tjockare - och dig mätt på mindre!

Smoothies med tjock konsistens ger längre mättnadskänsla än vattnigare varianter, trots att kalorimängden är den samma. Det skriver tidningen Flavour.

Forskare vid universitetet i Sussex lät en testpanel dricka två yoghurtbaserade smoothies, där smak och kalorimängd var den samma. Det enda som skilde dem åt var konsistensen, den ena varianten blev fastare tack vare ett förtjockningsmedel. Enligt forskarna kunde testdeltagarna redan på förhand anta att den tjockare varianten skulle mätta dubbelt så bra som den andra – och drack därför mindre av den.

Förklaringen är att hjärnan sammankopplar tjock konsistens med en snabb mättnadskänsla, något som i sin tur gör att vi konsumerar mindre och blir snabbare nöjda av mat med den texturen.

Prova samma trick genom att frysa banan och bär innan du mixar din smoothie, resultatet blir en krämigare och milshake-aktig smakfest. Tips på recept hittar du via länken nedan!

Läs också:

Drick dig i form – bästa & sämsta dryckerna!

Supersunda smoothies – våra bästa recept!

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar