Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christina Schollin fick hjärntrötthet av corona: "Det är jätteotäckt"

17 nov, 2020 
Christina Schollin fick äntligen krama dottern Pernilla Wahlgren igen.
Christina Schollin, 82, insjuknade i covid-19 efter en stor middag, och maken Hans strax därpå. Nu är de friska efter en lindrig sjukdomstid – men hela kroppen är inte tillbaka till det normala: "På mig har det här tagit väldigt hårt på psyket", berättar Christina nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Allt om Pernilla WahlgrenBrand logo
Allt om Pernilla Wahlgren

Skådespelaren Christina Schollin, 82, berättade nyligen att hon och maken Hans Wahlgren haft covid-19. Båda är friskförklarade idag och har antikroppar, men helt fri från coronavirusets effekter är hon inte – framförallt är det hjärnan som inte hänger med som tidigare.

– Jag mår bra fysiskt, nu ska jag bara få tillbaka ork och klarhet i huvudet. På mig har det här tagit väldigt hårt på psyket måste jag säga. Jag känner inte igen mig själv. Jag har nästan varit inne i en depression och jag förstod först inte vad det var, men jag har fått förklarat för mig att det är en följd av den här sjukdomen. Jag orkar inte ta mig för något, och jag vet inte längre hur man gör vissa saker. Jag brukar ha olika projekt på gång och vara aktiv och hålla på med min dator och så. Men nu när jag sitter vid datorn så vet jag plötsligt inte hur jag gör för att skriva ut en faktura, betala en faktura eller ens komma åt dem och inte heller hur man gör när man bloggar. Plötsligt har det blivit stiltje i hjärnan på mig och det gör mig helt tokig. Det är jätteotäckt, säger Christina Schollin till Aftonbladet.

Annons

Smittan fick hon troligtvis under en omtalad middag som anordnats av Alexandra Charles och 1,6 miljonersklubben, där flera av de andra gästerna insjuknade efteråt. Det var två långbord med 18 personer, berättar Schollin, och ingen utom hon själv bar munskydd.

Dottern Pernilla Wahlgren orolig

Själva sjukdomstiden med covid-19 beskriver hon som tursamt lindrig. Hosta, huvudvärk och lite feber har de haft, men exempelvis fått behålla smak- och luktsinne. Men med tanke på parets ålder och tidigare hjärtproblem blev de förstås oroliga när de fick veta att de var smittade.

– Vi har hela tiden sagt att vi verkligen är i riskzonen, man vill inte råka ut för det här. Jag har naturligtvis varit orolig. Men man får akta sig för att bli rädd, man hjälper inte sig själv om man blir skräckslagen. Men barnen har varit jätteoroliga och vi har haft kontakt med dem dagligen.

Dottern artisten Pernilla Wahlgren berättade om föräldrarnas sjukdom i podden Wahlgren & Wistam nyligen.

Annons

– Det var jag som sa till mamma att hon nog borde testa sig, för hon hade lite hosta och ont i kroppen och så hade hon feber en dag. Och då testade vi även pappa och då hade han det också.

Christina Schollin har antikroppar mot corona

Hon berättar också att hon lät hela familjen testa sig för att se om föräldrarna kan ha blivit smittad av någon av dem, men samtliga svar visade negativt. Så nu planerar de att kunna fira jul ihop.

– Men nu har båda mina föräldrar haft det och har nu antikroppar vilket jag tycker är fantastiskt för att vi kan fira jul tillsammans och kramas igen, säger hon i podden.

Källa: Aftonbladet, Wahlgren & Wistam, Hänt Foto: TT

...

Läs mer:

Därför älskar Pernilla Wahlgren att leva som singel

Jessica Wahlgren: Så har jag lagt om livet efter min PMDS

Bianca Ingrosso avslöjar okända graviditeten – berättar om svåra beslutet

Annons