Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Maten som ger fettet en fajt – här är hela listan!

27 feb, 2015 
Med lite engagemang och kunskap kan du ladda hela tallriken med kost som ger viktraset en knuff i rätt riktning. MåBra visar hur!
Annons

Tanka D-vitamin

Solskensvitaminet påverkar inte bara humör och hälsa, även vågens siffror står i relation till mängden D-vitamin i din kropp. Vitaminet har en förmåga att gasa på fettförbränningen genom att påverka insulinkänsligheten. Vitaminet samarbetar  också med kalcium, tillsammans hindrar de kroppens fettceller från att samla på sig mer fett. Solljus är bästa källan och solmogen frukt, lax och ägg är bra alternativ.

Bränn fett fort! Allt om nya vitamin D-dieten

Drick vatten

För lite vatten i kroppen gör att förbränningstakten stannar av. Enligt en amerikansk studie är 8 glas vatten om dagen ett bra riktvärde, personer som har för vana att dricka så ofta bränner betydligt fler kalorier jämfört med en kontrollgrupp som höll sig till hälften så många glas.

Öka förbränningen – med vanligt vatten

Honung är hett

Honung är sött och gott – och kan också påverka fettförbränningen. Hemligheten är sockerarten palatinos, som enligt studier påverkar energiförbrukningen så mycket att man minskar i vikt.

Annons

Honung är hur hälsosamt som helst!

Be en böna

Bönor och baljväxter är naturligt rika på protein och fibrer, två värdefulla komponenter för den som vill gå ner i vikt. De ger inte bara hög mättnadskänsla per kalori, de ger också stabilt blodsocker och motverkar sötsug.

Här är maten som kan minska din hunger…

Fina fisken

Här finns havets bästa proteinkälla, som mättar länge och förser kroppen med viktiga fettsyran omega-3. Den typen av fett skyddar både hjärta och hjärna mot åldersrelaterade sjukdomar och hjälper samtidigt kroppen att hålla fettförbränningen på högvarv.

Astaxantin som finns i lax och skaldjur, är en antioxidant som ökar fettförbränningen. Dessutom förhindrar det inflammationer från att få fäste i kroppen, toppen för både hälsa och vikt då dessa i sin tur ökar risken för fetma.

Psst! I vår receptdatabas finns över 3 000 kaloriberäknade recept. 158 av dem innehåller lax. Klicka här för att läsa mer!

Annons

Vinäger – en vinnare!

Det finns studier som hävdar att vinäger hjälper kroppen att bryta ner fett. I väntan på ytterligare utredningar kan du ta chansen att hotta upp salladen med en skvätt – du får en smakrikare måltid utan några extra kalorier.

Vinn viktkampen – med vanlig vinäger!

Sallad gör susen

Mat med hög vätskehalt, som sallad och grönsaker, mättar effektivt per kalori. Eftersom stora delar av den gröna kosten består av vanligt (kalorifritt) vatten är det fritt fram att ta för sig.

Maten som krymper dina fettceller!

Vilken soppa!

Förutsatt att du skippar grädde och creme fraiche är soppa en smart genväg till ett snabbt viktras. Varm mat mättar bättre än kall, och tar dessutom längre tid att äta – vilket gör att du lättare kan känna av dina mättnadssignaler. Med smarta ingredienser kan du göra en mättande med kalorifattig bas att bygga på, testa squash till exempel!

Tappa vikt med soppa – 50 smala recept!

Bli fin med protein

Animaliska proteinkällor är utmärkta val för dig som vill gå ner i vikt snabbt. Proteinet håller magen mätt längre och kräver mer energitillgång av kroppen under matsmältningsprocessen än vad kolhydratrika livsmedel gör.

Är du en överätare? Testa dig själv här!

 

 

Annons