Annons

Eva testade 5:2-dieten: Jag tappade 16 kilo på tre månader!

Eva Wattin hade bantat och varit överviktig i hela sitt liv. Men allt förändrades när hon bestämde sig för att testa 5:2-dieten.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

När Eva Wattin började med 5:2-dieten hade hon varit överviktig sedan barnsben. Redan när hon var 5 år gammal tyckte en läkare att hon var för kraftig och behövde banta.
– Sedan dess har jag bantat i hela mitt liv, säger Eva.

Hon hade testat diet efter diet för att gå ner i vikt, utan större framgångar. Vändpunkten kom när hon hörde talas om 5:2. Hon bestämde sig för att testa metoden – och resultaten lät inte vänta på sig.

Efter en livstid av misslyckad bantning gick Eva med i 5:2-klubben och började plötsligt att rasa i vikt.
– 5:2 är den lättaste och enklaste metod jag någonsin följt. Jag blev så pigg dagen efter fastan. Knepet är att laga god mat och använda sig av de kaloriberäknade recepten, berättar hon.

När hon började med metoden i januari 2014 vägde hon 88 kilo. Tre månader senare – på sin 44-åriga bröllopsdag – hade hon tappat 16 kilo och vågen visade 72.
– Drömmen är att nå 69 kilo. Jag håller min vikt ordentligt, fastar i dag en gång i veckan och lagar 5:2-klubbens recept flera dagar i veckan, säger Eva.

Reds.anm: Eva lyckades mycket riktigt gå ner sina sista 3 kilo och väger i dag 69 kilo.

Förutom de näringsberäknade och läckra recepten drar Eva även nytta av 5:2-klubbens matdagbok.
– Jag fortsätter att skriva i min dagbok – kanske inte varje dag, men även om det bara blir ibland så håller man liksom kontakten och det blir lättare så, konstaterar hon.

Under fastedagarna går Eva en långpromenad vid lunchtid och håller sig till att dricka örtte.
– På kvällen lagar jag en fin middag, tänder ljus och njuter, säger hon.

Förutom att den är enkel och effektiv passar 5:2-dieten bra in i Evas livsstil, då den innebär att hon slipper förbud och kan äta vanlig mat.
– Jag har sex barnbarn som älskar kanelbullar och köttbullar. Vi bor på Tjörn hela sommaren och resten av året i Frankrike, vilket betyder att det blir svensk varmkorv på sommaren och ost och vin på vintern. Så det har inte alltid varit lätt att hålla vikten, säger hon.

Är du nyfiken på att testa 5:2-dieten? Kolla in vår vikttjänst 5:2-klubben!

LÄS MER:

Fixa formen med fasta: Över 40 nya 5:2-recept!

5:2-recept!

Intresset för 5:2-dieten och kalorismarta rätter fortsätter att öka. Här har vår viktcoach och 5:2-expert Marie Tegnér samlat 40 kalorisnåla tips – perfekta för de dagar du fastar, eller vill hålla igen på kaloriintaget.

Fler 5:2-recept!

 

Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

52-recept

Läs också:
Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

Fler recept hos 5:2-klubben!

MåBra:s nya vikttjänst 5:2-klubben ger dig som medlem alla verktyg för att lyckas med fastan. Bakom tjänsten står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Klicka här för att komma dit!

 

52-logotyp

 

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Marie Tegnér är viktcoach och 5:2-expert på MåBra.

Fastedag – och vad ska jag äta? Med MåBra:s 5:2-recept blir fastan enkel, mättande och festlig!

5:2-recept – viktcoachen väljer sina favoriter!

 

Missa inte MåBra:s kaloritabell!

– perfekt för dig som följer 5:2-dieten!

Ett Äpple: 65 kcal, 15 g kolhydrater, 0 g fett, 0 g protein – enligt MåBra:s kaloritabell!

 

Nu kan vi presentera en helt ny kaloritabell här på mabra.com! Med en helt ny sökfunktion och massor av nya livsmedel kommer den att bli din bästa vän i köket!

Du får inte bara information om hur många kalorier olika livsmedel innehåller – utan även en exakt fördelning av kolhydrater, fett, och proteiner. Perfekt för dig som vill hålla koll på hur mycket kolhydrater du stoppar i dig!

Vi har även tagit fram en funktion där du kan räkna ut ditt dagliga kaloribehov – ett bra verktyg för dig som vill gå ner i vikt eller behålla din nya vikt.

Klicka här för att komma till kaloritabellen!

Klicka här för att räkna ut ditt dagliga kaloribehov.

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar