QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Gunilla, 77 är gyminstruktör och står 4 minuter i plankan

11 feb, 2022 
Gunilla tränar
Det är aldrig för sent att börja träna. En som är ett mycket inspirerande exempel på det är 77-åriga Gunilla Larsson i Kristianstad. Hon är definitivt en av Sveriges äldsta gyminstruktörer – kanske till och med den allra äldsta?
Annons
19 godissorter som avslöjar att du är gängets pensionärBrand logo
19 godissorter som avslöjar att du är gängets pensionär

Gunilla själv började träna av en ren tillfällighet när hon var 45 år och idag vill hon inte vara utan träningen. ”Man måste utmana sig”, säger Gunilla i en intervju med Nyhetsmorgon.

Gunilla ansvarar för två seniorgrupper i veckan.

"Hur farligt kan det vara? Jag försöker!"

– Det är seniorerna som är tuffa här i Kristianstad, skrattar Gunilla och fortsätter:

– Det är så himla roligt! Jag har hållit på och tränat ganska länge, men sen så blev jag tillfrågad om jag ville bli seniorinstruktör. Och så, ja – hur farligt kan det vara? Jag försöker!

Det är aldrig för sent att börja träna

Gunilla säger att bland annat har hennes ryggproblem försvunnit sedan hon började träna. Hon berättar också att hon klarar att stå i plankan nästan fem minuter, efter pepp från sin PT. Otroligt imponerande!

Annons

Gunilla får också mycket pepp av motionärerna. Hon tror att det är viktigt för äldre att det står någon likasinnad som instruerar, att det kanske är lättare att förstå varandra.

– Vi skattar och har jättekul, samtidigt som jag försöker pusha dem att göra lite mer.

Balans, rörlighet och styrka för lår och bål står i fokus när Gunilla instruerar.

– Det ska inte vara så lätt att trilla!

Trots pandemin har Gunilla fortsatt att träna på gymmet. Grupperna har varit små och alla har hållit avstånd. Hon har också litat på att folk inte gått till gymmet när de är sjuka. Låt oss hoppas att hon har rätt, och inspireras av hennes kraft. Här kan du se hela intervjun med Gunilla.

Källa:Nyhetsmorgon/Norra Skåne

Foto: Nyhetsmorgon

Annons