QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Efter 44 år tillsammans: Nu gifter sig paret på IVA

13 apr, 2021 
Marta och Julio Chamel
Gammal kärlek rostar aldrig säger ordspråket. Stämmer det? Ja, så verkar det i alla fall vara för paret Marta och Julio Chamel som, efter 44 år tillsammans, har gift sig på en IVA-avdelning i USA.
Annons

Julio och Marta har varit ett par sedan de träffades i Mexiko första gången. Efter många år tillsammans har de nu gift sig på en IVA-avdelning i Nebraska, USA där Julio i flera veckor har kämpat mot covid-19. På bilder från sjukhusets facebooksida ser man det lyckliga paret kyssa varandra, hon iklädd munskydd och han med syrgas.

– Han är mitt hjärta, mitt liv, mitt allt, säger Marta Chamel i ett inslag i CNN.

Det var efter att det rent juridiskt ställde till problem att paret inte var gift som Julio fick idén att de skulle gifta sig på sjukhuset. Samma dag som han friade till Marta började sjukhuspersonalen planera bröllopet. Lite senare gifte sig det 70-åriga kärleksparet, iklädda finkläder. Efter ceremonin serverades bröllopstårtor av sjukhuspersonalen.

– När något sådant här händer ändras hela atmosfären på IVA och på hela sjukhuset, säger sjuksköterskan Hanna Kovarik i en intervju.

Marta själv, som har vakat vid Julios sida sedan han kom till sjukhuset för en månad sedan, berättar om frieriet.

Annons

– Dagen vi gifte oss sa han “Marta säg mig, vill du gifta dig med mig?”. Jag svarade att det var självklart, självklart vill jag gifta mig med honom”, berättar hon.

Hanna Kovarik var parets brudtärna och vittne. Hon var även den som gav paret deras ringar. Då bröllopet kom med kort varsel saknade paret ringar. Hanna Kovarik överlät därför silikonringarna som prydde henne hand till paret – en vit till Marta och en grå till Julio. De har burit ringarna sedan dess.

– Det var antagligen en av de bästa dagarna i deras liv, säger sjuksköterskan.

Källa: CNN

Bilder från Facebook och TT

Annons