Annons

Därför är det bra att ha stor rumpa…

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Var stolt över din rumpa – den kan rädda ditt liv. En ny studie visar nämligen att kvinnor med stor rumpa har mindre risk att utveckla hjärtsjukdom och diabetes.

Sångerskan Beyoncé är känd för sin kurviga bakdel.

Sångerskan Beyoncé är känd för sin kurviga bakdel.

Fettet runt baken och låren minskar effekten av skadliga proteiner som gör att blodkärlen täpps igen – och producerar dessutom ett hormon som ökar ämnesomsättningen och minskar blodsockernivåerna, skriver Daily Mail.

– Fettet kring våra lår och höfter skiljer sig från fettet runt magen. Det är ”bra” fett och ”dåligt” fett – precis som det finns bra och dåligt kolesterol, säger Konstantinos Manolopoulos, som lett studien vid universitetet i Oxford.
– Man kan därför säga att kändisar med större bakdelar, som Beyoncé och Jennifer Lopez, är bättre förebilder för kvinnor än magra supermodeller, fortsätter han.

Det är sedan länge känt att fördelningen av kroppsfett spelar en viktig roll vid exempelvis hjärtsjukdomar – och här på mabra.com kan du räkna ut din midje/höftkvot för att se om du har fettet på de rätta ställena: http://mabra.com/bmi/

Är du stolt över din rumpa?

Se resultat

Loading ... Loading ...
Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar