Annons

Är din man deprimerad? Här är tecknen!

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons
En depression kan vara ett sådant tillfälle där män och kvinnor reagerar och beter sig olika.  Här är några varningssignaler som kan betyda att din partner mår dåligt.

Det är inte alltid män och kvinnor visar sina känslor på samma sätt. En depression kan vara ett sådant exempel.

När vardagliga rutiner slutar fungera och du ser sidor hos din partner du aldrig sett, kan det vara tecken på att en depression är i antågande. Den snabbaste vägen till terapi är att prata med varandra. Räcker inte det finns det mängder av professionell hjälp att få.

Health.com har listat vanliga känntecken på depressioner hos män. Här är tre signaler värda att vara extra uppmärksam på:

Sömnproblem och utmattning
Bristen på ork  och sömnproblem är de två vanligaste sakerna män diskuterar med sin läkare när de söker hjälp för nedstämdhet. Sover han mer än vanligt, men klagar över att han är trött ändå, bör du ana oråd. Likaså om han vaknar under nätterna och har svårigheter att somna om.

Lättirriterad eller hotfull
Plötsliga förändringar i humöret kan drabba de flesta under stress och press. Men blir hans reaktioner och tonfall negativa under en längre period är det ett tecken på större bakomliggande problem.

Potensproblem
Depression är en vanlig orsak till erektionsproblem. Det kan dessutom skapa en ond cirkel, där mannen blir ännu mer nedstämd på grund av problemen i sängkammaren.

Ångest
Flera studier har funnit ett samband mellan ångest och depression. Men på denna punkt är män bättre att prata om sina känslor än vad kvinnorna är. Forskarna tror att det är mer accepterat att vädra sin oro än att erkänna att man är låg och ledsen.

Källa: Health.com

LÄS OCKSÅ:
7 enkla sätt att slippa höstdeppet

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar