Annons

Annons

Vinn viktkampen – med vanlig vinäger!

En skvätt vinäger till maten kan ge mer än bara nya smakupplevelser. Så här kan du använda dig av den klassiska dressingsbasen för att gå ner i vikt!

Bröd, pasta och andra stärkelserika livsmedel är kända för att lagras som trivselkilon i kroppens fettreserv. Men vinägerns ättiksyra blockerar den process som omvandlar stärkelsekedjorna till socker, och både midjemått och blodsockerkurvor kan snabbt känna av effekten. Vinäger kan också öka kroppens insulinkänslighet, vilket minskar risken att drabbas av diabetes typ 2.

Annons

Om du använder dig av vinäger i maten tenderar du dessutom att minska på saltintaget, något som också ger positiva hälsoeffekter på sikt.

Gilla MåBra på Facebook

Nytt: Testa senaste vinägerdrinken shrub!

Vinäger också minska mängden skadligt kroppsfett. Det visar en japansk studie gjord bland  överviktiga personer, som alla fick dricka en vinägerbaserad drink dagligen. Efter 12 veckor kunde forskarna notera ett lägre BMI och minskade mängder bukfett hos de testpersoner som druckit vinäger, jämfört med den referensgrupp som inte druckit samma dryck.

Forskarna tror att vinägerns ättiksyra ökar kroppens förmåga att bryta ner fett, något som märktes redan vid 2 teskedar per dag.

BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…