Annons

Annons

Vill du ha smarta barn? Låt dem gå på ridskola

Vill du ha smarta barn? Låt dem gå på ridskola
Grattis alla hästmammor! En ny studie har kommit fram till att ridning kan göra barn intelligentare.

Extratimmar med läxhjälp är inte längre det enda sättet att hjälpa barn med inlärningen. En ny japansk studie har kommit fram till att ridning kan göra barn intelligentare och få dem att prestera bättre i skolan, skriver Daily Mail.

Annons

Barnen som ingick i forskningsprojektet fick göra enkla test före och efter tre olika aktiviteter som bestod av ridning, promenad och vila. Barnen bestod av 72 flickor och 34 pojkar i åldern 10 till 12 år.

Ridningen förbättrade barnens kognitiva förmåga och deras resultat när det kom till reaktionstest, men effekten var inte lika stor när det kom till matematiska problem. Vid ridningen aktiverades den del av hjärnan som även aktiveras vid inlärning, vilket kan leda till förbättrad inlärning, problemlösning och ett bättre minne.

Läs också: 7 hälsovinster för dig som hänger i stallet

– En viktig egenskap med hästens steg är att att de producerar tredimensionella accelerationer, säger professorn Mitsuaki Ohta till Daily Mail.

Forskarna vid Tokyo University of Agriculture tror att de är just dessa rörelser och vibrationer från hästen som aktiverar den del av hjärnan som även aktiveras vid inlärning. Vibrationerna tros därför vara orsaken bakom skillnaden i ryttarnas prestationer jämfört med de andra barnens.

Det fanns även skillnader mellan de olika hästarna. De som red på halvblod och ponny gjorde bättre ifrån sig jämfört med de som red på en japansk Kisoponny, uppger forskarna.

Foto: Thinkstock

 

Sängtiden för friska och smarta barn

Läs också: Sängtiden för friska och smarta barn

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…