Annons

Annons

Vill du göra ett gott intryck? Gör inte så här!

Söker du jobb – eller kärleken? Här är fem saker du inte ska göra när du vill göra ett gott första intryck.

Det tar bara bråkdelen av en sekund för att personen du träffar för första gången ska bilda sig en uppfattning om dig. Det gäller med andra ord att göra ett gott första intryck om du ska vinna jobbet – eller kärleken. Så tänk på det här:

Annons

1 Vilken ton använder du? En entonig, oengagerad stämma väcker inte vårt gillande lika lätt som en positiv och engagerad ton. Glad och entusiastisk slår alltid cool och laidback.

Gilla MåBra på Facebook

2 Hur tar du i hand? Sträcker du fram en slapp, svettig och kall hand? Då är chansen mindre att du får jobbet, eller en ny vän, än om du har ett fast, torrt och varmt handslag.

3 Ser du personen du träffar i ögonen? Den som flackar med blicken eller undviker att se andra i ögonen uppfattas som opålitlig. Våra instinkter säger att den personen har något att dölja, till skillnad från den som tar ögonkontakt.

4 Har du säckig hållning? Ihopsjunken, kutande hållning signalerar uppgivenhet. Medan den som står rak och bredbent uppfattas som en person med självförtroende – och inte bara av de du träffar, utan även av din egen hjärna! Att sträcka på sig boostar självförtroendet.

5 Hur är du klädd? Det gör detsamma hur prydlig du än är – om du har en annan stil än den du ska träffa. Vi gillar dem som ser ut som oss själva. Och att tänka på: den som klär sig mer formellt blir sedd som en ledare av andra.

Läs mer om vilket intryck du gör på andra i MåBra nr 9 2016.

Källa: Angela Ahola, doktor i psykologi och författare till Konsten att göra intryck

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…