Annons

Annons

Vilket motionsredskap ska jag köpa?

Fråga:

Jag vill gärna börja träna mer hemma och vill köpa antingen crosstrainer eller motionscykel, men vet inte vad jag ska välja. Eller ska jag satsa på ett gåband?

Malin

 

Annons

Svar:

Bra idé att ha träningsredskap hemma. Var noggrann med att utföra dina träningspass så att du inte skippar dem till förmån för disken eller städningen.
Vilket redskap du väljer beror mest på vad du gillar att göra och hur mycket plats du har.

En crosstrainer innebär att fötterna har kontakt med maskinens fotplattor när du går/springer. Det ger låg belastning på lederna, vilket är positivt om du har ont i knän, rygg eller andra leder. En nackdel är att du inte får stötvis belastning som stärker skelettet. Om du inte har ont i lederna rekommenderar jag dig att, som komplement till detta, promenera raskt eller jogga.

Ett gåband ger viss stötvis belastning, vilket alltså är nyttigt i lagom mängd. Personligen skulle jag köpa ett löparband för det ger högre hastighet än ett gåband.

En motionscykel är bra träning för benens muskler och perfekt om du cyklar mycket. Ett personligt tips är att investera i en spinningcykel. Bland annat sitter du bättre.

Som du ser är det svårt att rekommendera dig ett specifikt redskap. Ska du satsa på ett jogginglopp är löpband att rekommendera. Ska du cykla är cykling bra. Som allroundträning eller som komplement kan du välja det du gillar mest att göra. Oavsett vad du väljer, satsa på kvalitet så att du får en stabil maskin. Det är inget skoj om cykeln drar ojämnt, bandet vinglar eller crosstrainern hakar.

Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…