Annons

Annons

Experten: Så fördelar du kalorierna smartast

MåBra:s viktcoach Marie Tegnér förklarar hur du bör fördela kalorierna per dag och måltid för att gå ner i vikt.

”Jag är 67 år, 170 cm lång och har en vikt runt 83,5 kg (det varierar lite dag för dag) och tyvärr en viss bukfetma. Mitt första mål är att gå ner så jag passerar 80-strecket, och skulle jag tappa mera så är jag inte ledsen. Jag har senaste tiden börjat skriva ner vad jag äter (och när) samt kalorier. Det har visat sig hamna på snitt 1600 kcal/dag.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Till frukost: fil/yoghurt, müsli.
mellanmål: frukt + riskaka
lunch: kokta grönsaker + kött/fisk
mellanmål: frukt/grönsak
kväll (kring kl 18) varierar men hamnar kring 4-500 kcal.

Maten lagar jag själv (inga hel- och få halvfabrikat). Fikabröd och godis någon gång i liten mängd. Jag har haft problem med ett knä till och från många år (långt innan jag gick upp i vikt) och det har delvis hindrat mig i att motionera. Sedan ett år har knäet inte alls spökat och nu har jag hittat en promenad på 4 km med backar som jag går 3-4 ggr/vecka.

Min fråga till dig är, hur många kalorier/dag och hur bör de vara fördelade på måltiderna?”, skriver signaturen Karin

Marie Tegnér svarar:

”Fint att du tar tag i vikten så att du orkar fortsätta motionera. När du kommit ner en bit i vikt kan du säkert öka träningen också så att kroppen orkar ännu mer. Hur mycket du bör äta per dag beror lite på hur snabbt du… >> läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…