BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Allt om nya Slank på en dag-dieten!

12 mar, 2013 
Viktiga planer ikväll och lite för tajta plagg? Med den här smarta kostplanen kan du platta till magen - snudd på momangen!
Annons

Blev det för mycket mat och för lite motion igår? Det krävs inte mycket slarv för att byxan ska bli svårknäppt – men inte så mycket för att bli kvitt trivselkilot heller!

Att panikbanta eller rekordtappa vikt är ingen sund eller långsiktig lösning, varken för vikt eller hälsa. Men genom att följa några enkla kostknep kan du känna dig lättare – redan till kvällen!

Genom att kombinera kolhydrater och protein på rätt sätt kan du få en svullen magen att slanka till sig – och överflödig vätska att lämna kroppen. Det menar Ester Blum, som skrivit populära boken Secret of Gorgeous.

Tricket är att äta protein tillsammans med grönsaker och fett, eller kolhydrater med grönsaker och fett. Protein- eller kolhydratstinna livsmedel, som kött och potatis, bör alltså inte samsas på samma tallrik.

Nej tack…

Undvik klassiska magfiender som bönor, broccoli, kål, blomkål och kolsyrade drycker. Även artificiella sötningsmedel ligger högt upp på Blums nej-lista.

Annons

Salt mat, som binder vätska och gör dig både svullen och tyngre, bör också ratas helt. Ät gärna bananer och avocado, som hjälper kroppen att återställa saltbalansen och göra sig av med överflödig vätska.

Ja tack!

Ät gärna mat med högt vätskeinnehåll, soppor, gurka och vattenmelon är bra exempel. Även ananas, vars enzymer vrider upp ämnesomsättningen och hjälper kroppen att bryta ner protein från maten, är ett smart alternativ.

– Dessa livsmedel har en förmåga att syresätta kroppen och hjälper magen att hålla sig lugn, säger Blum till amerikanska tidningen Women´s Health.

Psst! Visste du att mat med stort vätskeinnehåll ger oftast snabbare mättnadskänsla – till färre kalorier?

Läs mer här: Lista: Maten som mättar bäst per kalori

Ät så här

Frukost

Smoothie baserad på banan, ananas, lite osötad yoghurt

Te gjord på pepparmynta (som ökar ämnesomsättningen och motverkar gasbildning)

Recept: 34 MåBra-smoothies

Lunch


Kycklingsallad med avokado

Tips: 6 MåBra-sallader med kyckling

Mellanmål


Te på pepparmynta och gurkstavar eller melonbitar

Middag


Lax med sallad

Laga själv: 157 MåBra-recept med lax

 

Fler tips:

RS-dieten: Bränn fett med kolhydrater!

Mineralerna som minskar midjemåttet

Kom i snabb sommarform – med melon!

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Annons