Annons

Annons

Varningen: Denna app bör ditt barn ALDRIG ladda ner!

Socialtjänsten har gått ut med en varning till alla föräldrar som har barn med egen mobiltelefon. En populär app har visat sig ha direkt koppling till nätpedofili – och barnen hamnar i filmer där de tvingas klä av sig.


I dag har nästan alla barn och ungdomar en egen mobiltelefon. För föräldrarna känns detta som en trygghet, eftersom de snabbt kan komma i kontakt med sina barn.

Men som med all teknik och internetuppkoppling finns det faror – särskilt för de yngre. Nu har Socialtjänsten i Gävle gått ut med en varning som gäller en app som många barn och ungdomar laddar ner.

Annons

Appen Periscope låter användaren sända video live från mobiltelefonen till mottagare överallt i världen. Mottagarna kan dessutom kommentera vad som sker i realtid – och komma med önskemål eller krav.

Pedofiler tar kontakt

Detta har utnyttjats av pedofiler och flera fall av misstänkt grooming (att en person tar kontakt i syfte att begå övergrepp) och nätpedofili har kopplats till appen.

Gilla MåBra på Facebook

– Det har varit situationer där man tar av sig kläderna och visar hud. Man har diskussioner med främmande personer som man inte vem det är, personerna är anonyma och man vet inte vem som tittar eller vem man pratar med, säger Fatima Viklund från Socialtjänsten i Gävle till P4 Gävleborg.

Därför slår Socialtjänsten larm till alla föräldrar och ber dem att tala med sina barn om appen Periscope och kontrollera att barnen inte använder den.

– Som föräldrar ska man radera appen, uppmanar Fatima Viklund.

Läs också: 10 märkligaste namnen som föräldrar har gett sina barn

Källa: Newsner
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…