Annons

Annons

Varför vill ingen ha mig?Fråga:

Jag är 35 år och har aldrig haft ett förhållande. Visst har jag dejtat någon enstaka gång, men ingen har velat träffa mig igen. Mår så dåligt över detta, känner mig oattraktiv. Vad är det för fel på mig? Något måste det ju vara. Jag kan inte längre glädjas åt andras kärlekslycka, känner mig så bitter.

Annons

Jana

 

Svar:

Du är långt ifrån ensam om att känna dig bitter och förtvivlad i en sådan här situation. Det är också vanligt att man riktar den förtvivlan gentemot sig själv i form av skuld och självförakt.

Gilla MåBra på Facebook

Nästan alla människor längtar efter att ha en nära kärleksrelation, och den ofrivilliga ensamhet du beskriver är tung och tärande – kanske ännu mer nu under sommaren när ”alla” går ute hand i hand och verkar så förbannat lyckliga.

Bra att du skriver hit. Det är ett första steg till en förändring. Osäkerhet, känsla av att vara oattraktiv och bittra tankar leder ofta till andra problem, eftersom det påverkar hur man beter sig. Och det leder inte till att man närmar sig det man önskar, tvärtom.

Jag tror att du behöver hjälp av en psykolog att bryta de negativa mönstren. Du kan också få hjälp att må lite bättre även i din nuvarande situation, det vill säga utan en pågående kärleksrelation.

Anna

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…