Annons

Annons

Varför träffar jag aldrig en kvinna?

Fråga:
Jag är en man på 46 år: Jag är överviktig (BMI 40–60), 2 meter lång, IQ 130. Oskuld. Inga fysiska men, allvarligare än en konstig stortånagel. Varför kan jag inte träffa en kvinna till vilken jag kan förmedla min stora längtan efter närhet?

Annons

Ensam

Fråga:
Du frågar varför du inte kan träffa en kvinna att vara nära. Jag svarar dig: det kan du.

Det finns någon för alla, så även för dig. Men jag antar att det finns en del hinder i vägen för din del. Ditt brev är kortfattat, ändå anar jag missmod och förtvivlan mellan raderna.
Jag blir såklart nyfiken på hur ditt sociala liv ser ut, inte bara din brist på kärlek och sex. Umgås du med vänner och familj? Jobbar du och har du saker i ditt liv som intresserar dig? Din övervikt ställer såklart till bekymmer på många plan och stärker förstås inte din självkänsla.

Har du haft det bekymmersamt och ensamt i många år är det lätt att falla in i depressiva tankebanor. Då gäller det att få hjälp med dessa innan de slår rot, för de är verkligen lustens och hoppets fiender. Om vi under uppväxten stött på motgångar eller tittar tillbaka på svåra livserfarenheter får ensamheten en helt annan prägel – den kopplas samman med en känsla av utsatthet, utanförskap och mindervärde.

Alla vill ha närhet, kärlek och gemenskap, ändå är det många som till synes självmant drar sig undan. Rädslan för att bli avvisad och utpekad gör att man inte vågar ta risken att söka det. Försök att förstå vad det är som hindrar dig från att uppleva den gemenskap du längtar efter och bryt ner det i små steg som känns möjliga för dig att genomföra. Du vet att du träffar rätt när det ger dig entusiasm i stället för att göra dig passiv och nedslagen.

Vilken förändring känns både rimlig och realistisk just nu? På ett eller annat sätt är det nödvändigt att du hittar din inre kraft, utan den är det svårt att förändras. Det finns många duktiga samtalsterapeuter som kan hjälpa dig med denna inre vägledning. Jag tror att du behöver det.

Annica

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…