Annons

Annons

Varför har vissa nyfödda mycket hår och andra inget? Här är svaret

Många föräldrar oroar sig för vad de tycker är för lite eller för mycket hår på sin bebis. Här är anledningen till att det är så olika, och vad det egentligen säger om barnets framtida hår.


Föddes din lilla med en kolsvart kalufs – trots att du är blond? Eller såg hen ut som en liten, flintskallig gubbe?

Barn kan födas med olika mycket eller lite hår på huvudet, och det behöver inte säga någonting om hur mycket hår hen kommer att ha i framtiden.

Annons

Läs också: Därför vill du ta en tugga av din söta bebis

Saker som påverkar vilket hår barnet kommer att få är gener och etnicitet, och om det blir ditt eller din partners kalufs som kommer att speglas i den lille är helt upp till genlotteriet att avgöra.

Ett barn som föds med mycket hår kommer antagligen att tappa det inom de första sex månaderna, för att runt månad 9-12 börja växa ut det ”riktiga” håret. Och det nya håret kan se helt annorlunda ut från det ungen kom ut med.

Läs också: Hur får jag min bebis att somna?

Enligt barnläkaren Beverly Kupfert är oro för barnets hår väldigt vanligt bland föräldrar. Men enligt henne finns ingen anledning till oro bara för att barnet fortfarande är skalligt efter 18 månader – det betyder inte att håret aldrig kommer att dyka upp.

Vanligt är också att bebisar föds med luddigt hår över hela kroppen – så kallat lanugohår. Det kommer i de flesta fall att ramla av de första dagarna eller veckorna.

Lanugohåret funderar som en sorts isolering för bebisen i magen. Många bebisar tappar detta hår redan i livmodern, men många har det kvar tills de har fötts – extra vanligt är det bland barn som föds för tidigt.

Källa: CureJoy, Todays Parent   Foto: Instagram

 

Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall!

Så får man tjockare hår.

Läs också: Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…