Annons

Annons

”Varför gör gymträningen mina lår större?”

En läsare som tränar på gym för att bli starkare och slankare är bekymrad över sina bulliga muskler. Vår PT hjälper henne att träna rätt!

"Gymträningen håller vikten i schack, men musklerna blir för stora - vad gör jag för fel?"

Jag har gymtränat regelbundet sedan i höstas och känt att jag har mindre ont i ryggen och nacken. Tyvärr har jag också blivit grövre runt armar och lår. Mitt syfte med träningen är att dels hålla vikten i schack, dels att slippa värk. Jag tränar två set à 15 repetitioner på alla maskiner och på de flesta har jag ökat belastningen. Ska jag i stället göra fler repetitioner för att slippa bulliga muskler? Träningen är utformad av en PT och är gjord efter mina förutsättningar.” skriver signaturen Kvinna, 58.

Annons

MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud förklarar:

”Styrketräning är perfekt för att få en starkare kropp och därigenom minska risken för värk och smärta. Styrketräningen syftar till… läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…