Annons

Annons

”Varför går jag upp i vikt av min nya diet?”

”Jag gick ner 20 kilo med hjälp av GI-kost. Nu har jag bytt viktminskningmetod – och har börjat gå upp i vikt!” skriver en läsare. Vår nutritionist förklarar varför.

Är det brödet som orsakar viktuppgången? undrar en läsare.

”Under det senaste året har jag gått ner cirka 20 kilo med hjälp av GI-kost, där jag uteslutit socker, vitt mjöl, vitt ris, potatis och så vidare. För några veckor sedan bytte jag till en annan metod. Nu räknar jag i stället kalorier. Jag äter 1 300–1 500 kalorier om dagen. Jag har börjat äta potatis och bröd igen, men inom ramarna för hur många kalorier jag ”får” äta. Men viktminskningen har avstannat – jag har snarare gått upp lite i vikt! Är det så att kroppen måste ställa om sig till en ny kost? Kommer jag att gå ner i vikt även med den nya metoden? Eller är det bättre att jag går tillbaka till GI-kosten?” 

Annons

Anki Sundin, nutritionist, svarar:

”Det spelar egentligen ingen roll vilken viktminskningsmetod du väljer, förutsatt att maten som du äter ger tillräckligt med näring och energi. Du ska orka med din vardag och känna dig lagom mätt och belåten. Dessutom är det viktigt att … läs mer>>

Ställ en fråga!

Har du funderingar kring vikt, hälsa, personlig utveckling eller relationer? Ställ din fråga till någon av MåBra:s experter. Frågor och svar publiceras löpande i både tidningen och på webben.

Anki Sundin Nutritionist

Ställ en fråga

 

BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…