Annons

Annons

”Hänger pms och sötsug ihop?”

En läsare funderar varför hon blir sugen på sötsaker veckan före mens. Vår nutritionist förklarar!

Gör pms dig mer sugen på sött?


”Jag har ganska svår pms, men det jobbigaste är en otrolig hunger som infaller en vecka före mens. Jag får ett ständigt sug vilket leder till att jag äter sött och fett i stora mängder mellan måltiderna. Efteråt mår jag dåligt – har både ont i magen och dåligt samvete eftersom jag ätit så mycket skräpmat. Samtidigt påverkas träningen eftersom jag efter en dag med överdrivet socker- och fettintag känner mig trött och håglös. Vad händer hormonellt i kroppen vid pms och veckan före mens? Varför blir jag så hungrig? Behöver man äta mer än vanligt vid denna tidpunkt?”

Annons

Anki Sundin svarar:

”Pms är ett vanligt problem. Orsakerna är till stora delar okända, men besvären verkar förvärras av stress. Det har visat sig attläs mer

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…