Annons

Annons

”Vågar jag säga förlåt till tjejen jag mobbade?”

Fråga:

När jag gick i skolan retade jag ofta en klasskompis. Det var inga snälla saker jag sa och nu som vuxen skäms jag över att jag betedde mig så taskigt. Jag känner att jag skulle vilja kontakta henne och be om ursäkt, men samtidigt vet jag inte om det är det rätta heller. Egentligen gör jag det ju i så fall för min skull, för att jag vill visa henne att jag är en schyst person nu och att jag förstår att jag betett mig illa. Men hur kommer hon att reagera? Det kanske bara blir konstigt? Hon kanske bara tror att jag tycker synd om henne? Då kan hon ju känna sig kränkt igen. Vad ska jag göra?

Annons

Mille

Svar:

Först vill jag säga att det är stort och ödmjukt av dig att medge vad du gjorde. Ofta brukar vår stolthet hindra oss från att be om ursäkt, även när vi vet att vi har behandlat andra illa. Du undrar om det är rätt att be om ursäkt eftersom du gör det för din egen skull. Det är en klok undran, men det finns ingen motsättning mellan att vara god mot sig själv och mot andra. Vi mår bra av att visa omtanke och vänlighet. Då utsöndras ett hormon i oss som gör att vi slappnar av och känner oss glada. När vi ljuger, sviker eller beter oss illa känner vi oss stressade och mår själva dåligt. Så finurliga är våra hjärnor. Det är meningen att vi ska vara godhjärtade! Om du ber om ursäkt på rätt sätt tror jag att din klasskamrat kommer att känna sig sedd och lättad. Det som hände när ni gick i skolan kan ingen av er ändra på, men det du gör i dag kan bli en verkligt god gärning. Titta gärna i min mentala verktygslåda via länken nedan, så får du lite vägledning till hur du kan be om ursäkt på ett konstruktivt sätt.

Så ber du om ursäkt

Karin

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…