Annons

Annons

Utmaningen – så blir du av med sötsuget!

Välkommen till MåBra:s Utmaning! Just nu coachar våra experter Sara ”Bolibompa-Sara” Edwardsson med målet att klara av en mil i löparspåret – och till ett liv utan sötsug. Välkommen att följa med du också!

Annons

Marie Tegnér är viktcoach och kostexpert på MåBra. Här kan du ta del av hennes tips för att blir av med sötsug och osunda matvanor.

Missa inte uppdateringarna på Saras blogg, där pratar hon med experterna om sina med- och motgångar så du också kan ta del av upplägget!

Gilla MåBra på Facebook

Klicka här för att komma dit!

Som jag ser det finns det två vägar att gå när man vill få bukt med sitt sockerbegär. För Sara gäller det att välja en av två dessa:

1. Dela bullen på mitten
Många säger att de inte kan sluta äta sötsaker när de har börjat. Men det behöver inte vara så, det går faktiskt att träna sig till att bara äta en liten bit. Skapa en bild av hur gott och trevligt det ska bli med den lilla biten. Du får ju samma smakupplevelse som om du äter mycket! Om det bjuds på bullar på jobbet, bestäm dig redan innan för att bara äta en halv. Mycket sitter i hjärnan! Tänk utifrån vad du vill uppnå – kanske att bli piggare och att orka mer. Då kan det säkert vara värt att hoppa över fikat ibland.

2. Skippa allt socker
Den som vet med sig att han eller hon ABSOLUT inte kan ta bara en liten bit av en godsak måste avstå helt. Börja med en ”vit” månad där du låter bli allt socker. Men jag tycker inte att man ska avstå från alla typer av kolhydrater, då blir kosten fattig och risken finns att man bygger upp ett sug. Börja med att rensa ut alla frestelser omkring dig. Sådant som du inte kan motstå måste bort. Och glöm alla tankar om att du ska försöka att låta bli sockret. Nu handlar det om att du ska låta bli. Det kommer att kännas jobbigt i början men efter några veckor brukar sötbegäret minska.

 

Jag återkommer inom kort med fler konkreta tips. Nu kör vi!

 

/Marie

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…