Annons

Annons

6 skönhetsknep som får dig att se piggare ut

Trötta ögon? Här är de enkla beautyknepen som ger dig ett ansiktslyft och får dig att utstråla energi.


Ögonen gör mycket för ditt utseende, inte minst när det gäller hur gammal du ser ut. Röda ögon och hängande ögonlock kan göra att du ger ett äldre och tröttare intryck.

Här är 6 enkla make-up-tips som ger dig en piggare look på nolltid!

Annons

1. Färga och forma brynen
Har du ljusa bryn kan det vara en god idé att antingen färga eller fylla i dem, då markerade bryn ger ditt ansikte ett litet lyft. Satsa gärna också på att ”höja” bågen en aning genom att plocka brynen underifrån, med extra fokus på brynens högsta punkt.

2. Böj fransarna
Använd en fransböjare (eller gör permanent fransböjning på salong) för att lyfta ögonfransarna. Det öppnar upp ögat och får dig att se piggare ut.

3. Skapa extra volym
Efter att du böjt dem, använd en förlängande volymmascara som ytterligare lyfter och öppnar upp dina ögon. Måla endast de övre fransarna och låt fransraden under ögat vara omålad. Eller satsa på en fransförlängning (på salong eller med hjälp av ett hemmakit) för en rejäl volymboost.

4. Ljusa upp
Applicera en concealer över hela ögonlocket för att jämna ut hudtonen. Använd sedan en ljusbeige ögonskugga med lite skimmer i på brynbenet ovanför ögonen. Det reflekterar ljus och får dig att se yngre ut.

5. Rama in
Använd en flytande, svart eyeliner och måla längsmed den övre fransraden, från mitten av ögat och utåt kanterna. I den yttre kanten av ögat, vinkla den målade linjen uppåt, ungefär 45 grader. Även detta ger ett lyft till ögon som har ett hängigt utseende.

6. Återfukta ögonen
Röda, grumliga ögon får dig att se trött och sliten ut. Tyvärr är det ett vanligt symtom när du sitter framför en datorskärm hela dagarna. Använd återfuktande ögondroppar regelbundet och försök att ta skärmpauser om det är möjligt.

 

LÄS MER:

 

Bästa produkterna för DIN hudtyp

hudtyp

Fet, torr eller känslig – olika hudtyper kräver olika produkter. Här är hudterapeutens bästa tips på hur du tar hand om ditt ansikte!
Läs mer: Bästa produkterna för DIN hudtyp

 

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

Trött hela tiden? Vi listar de möjliga orsakerna.
Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.
Läs mer: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna

 

Bli friskare och piggare med probiotika

probiotika

Probiotika kallas de nyttiga bakterier som bland annat finns i yoghurt och mjölksyrade produkter. Probiotisk kost ger inte bara en gladare mage – fördelarna är fler än så!
Läs mer: Bli friskare och piggare med probiotika

 

Källa: WomensHealthMag.com

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…