Annons

Annons

Trendspaningar från årets hälsomässa

Det grå novembervädret kunde inte hålla högtrycket borta från Stockholmsmässan. Helgens event Allt för hälsan lockade tusentals besökare och givetvis var MåBra:s monter ett självklart besök.

Hos oss fick både nyvärvade och befintliga prenumeranter en fullproppad goodie bag vid ett monterbesök. Ett erbjudande så pass lockande att vi mot slutet av mässan fick helt slut på påsar!

Annons

Vi lottade också ut helårsprenumerationer. Två av de tävlande var Emma Thoresson, 20, och Gabriella Goodholm, 24, som hade åkt från Karlstad för att besöka mässan.

Gilla MåBra på Facebook

Deltog du också i tävlingen? Klicka här för att se om just du vann!

Vi passade på att fråga dem vad de ville läsa mer om i MåBra:

– Nyttiga recept och tips på vad man kan äta före och efter träning, säger Gabriella Goodholm. Medan väninnan Emma Thoresson vill ha hjälp med att hitta rätt utbildning. Något som inte är helt enkelt när man fokuserar på kost, hälsa och träning menar hon.

Det var glada miner bland både personal och mässbesökare. Här är Monika Brannäs, redaktör för ämnesområdena medicin och psykologi, tillsammans med Serena Ericsson.

– Det är alltid lika fascinerande att besöka den här typen av tillställningar. Utbudet är enormt och jag hittar alltid några nyheter som jag kan använda i mitt arbete, säger Monika Brannäs.

… och här tar Sofie Nyblin och vår praktikant Theresa García ett djupt andetag innan nya besökare pockar på uppmärksamhet.

– Det var en otroligt inspirerande miljö och det känns extra kul att vi redan i kommande numret av tidningen har skrivit om de tydligaste trenderna här, säger Theresa.

Här är Hanna Karlemark, vår duktiga formgivare, i full färd med att dela ut goodie bags.

– Det var väldigt inspirerande att träffa så många glada läsare, tyckte Hanna.

Visst hann vi med att besöka andra utställare också!

Här lär sig MåBra:s webbredaktör Jennie Sandberg att hitta lugnet på fem röda . Hur det fungerade (i en rörig mässhall med publik dessutom) kan du läsa här.

Typen av mässutställare varierade. Här fanns allt från hälsotidningar, böcker och författare till massörer, tandhygienister och psykologer. Men visst fanns det tydliga trender att snappa upp:

Det ska vara en olja i år

Att oljor är näringsrika även för huden vet de flesta. Ökad kunskap och finare tillverkningsmetoder har också gjort att oljor numera finns för både ansikte och kropp. På mässan fanns ett enormt utbud av oljebaserad hudvård, som enligt utställarna har många fördelar mot den klassiska petrokemiska hudvården vi är vana vid. På Allt för hälsan fanns allt från naturligt parymerade oljor att använda vid aromaterapi, vårdande ansiktsoljor och oljor för torrt hår.

Psst! I MåBra nr 12 har vi ett stort test av kroppsoljor!

Har hälsan blivit hi-tech?

Maskinparken var enorm, sladdarna långa – och köerna längre. Att intresset för tekniska prylar var stor rådde det ingen tvekan om. Besökarna stressade av med enorma bildskärmar och elektroder, mätte sin biologiska ålder med maskiner och fick ryggen analyserad av en dator.

Livsstilsappar, program du laddar ner i din smartphone, fick också stort utrymme.

Psst! I MåBra nr 12 kan du läsa ett inspirerande reportage om hur appar kan höja din träningslust och prestationsförmåga!

Hälsoresor

Att kombinera nytta med nöje har aldrig varit så tydligt som i konceptet hälsoresor. Det blev extra tydligt på mässan där mängder av arrangörer presenterade spännande paketlösningar med såväl yoga och spa-vistelser som vandring och hästritter på destinationen.

Psst! I MåBra nr 12 får du tips på tre resmål som tinar upp vinterkroppen. I samma nummer presenterar vi också en spännande tävling med ett resmål i potten. Håll utkik!

AV: Jennie Sandberg
BILD: Redaktionen

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…