Annons

Annons

Tips i värmeböljan: Så svettas du mindre!

Tips i värmeböljan: Så svettas du mindre!
Det är normalt och hälsosamt att svettas i sommarvärmen. Men det finns också tillfällen då man önskar kroppen hade förmågan att låta bli. Riktigt så enkelt är det inte, men det finns några smarta knep som gör livet lite torrare!

Undvik starka kryddor och kaffe

Starka kryddor och kaffe kan lura kroppen att producera svett. Det är signalsubstansen acetylkolin som aktiveras av stark mat och koffein, och som i värsta fall orsakar en riktig svettattack – trots att det är svalt i rummet. En islatte kan med andra ord ge helt motsatt effekt…

Annons

Läs även: Bort med lukt och fukt – så blir du av med fotvsetten

Ta det lugnt

Både fysiska och psykiska ansträngningar orsakar svettningar. Att joggingrundan gör det är kanske logiskt, men faktum är att jobbintervjun kan framkalla samma reaktion. Allting som får kroppen att slappna av, till exempel djupandningsövningar, gör också att svettkörtlarna jobbar mindre.

Gilla MåBra på Facebook

Läs även: Sant eller falskt om svett? Här är 5 myter

Använd deodorant

En antipersperant deodorant gör att du doftar gott – och svettas mindre. Men det är inte bara armhålorna som är täckta av svettkörtlar, du kan också applicera antipersperanta produkter på fötter, händer och nacke för att säkerställa att du håller dig torr.

Ett annat bra knep är att ta på en antipersperant deodorant redan vid läggdags. Då hinner nämligen de aktiva ingredienserna verka ordentligt. Gör sedan om proceduren när du vaknar, så får du garanterat en torrare dag.

Källa: Prevention.com

Läs även: Så fixar du bikinilinjen inför semestern!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…