Annons

Annons

Är din partner en narcissist? Här är varningssignalerna!

Är du tillsammans med en narcissist?

Är du tillsammans med en narcissist?

Misstänker du att du är tillsammans med en narcissist? Här är tecknen som tyder på en narcissistisk personlighetsstörning.

Alla har vi ett visst mått av narcissism; vi vill bli omtyckta och söker bekräftelse.

Läs också: Är ditt ex en narcissist? Här är otippade tecknet!

Men hos vissa personer är behovet så stort att de klassas som narcissister. Den kliniska benämningen är ”narcissistisk personlighetsstörning” och en sådan person är i längden olidlig att leva ihop med. Misstänker du att din partner har denna störning? Håll då utkik efter dessa 6 vanliga tecken som kännetecknar narcissister:

Annons

1. De kräver bekräftelse hela tiden
En narcissist behöver ständigt boosta sitt eget ego och mer eller mindre kräver komplimanger och uppskattning från andra, men verkar ändå aldrig bli nöjd.

Läs också: Så fungerar och tänker en narcissist

2. De överöser dig med uppmärksamhet (…i alla fall till en början)
Narcissisten tar dig med storm, det kan vara svårt att värja sig mot den charmoffensiv som en person med narcissistisk personlighetsstörning öser över dig. Att bli uppvaktad i början av en romans är naturligtvis välkommet, men om personen i fråga blir nästan obehagligt enträgen och översvallande kan det vara läge att börja dra öronen åt sig.

3. De saknar riktiga vänner
Långa och djupa vänskapsrelationer finns knappt i narcissisternas värld. De är istället duktiga på att utnyttja människor och ser alltid till vad andra kan göra för dem. Deras vänner är ytliga och utbytbara, berättar den kliniska psykologen Albert Bernstein, som skrivit boken Emotional Vampires, för Women’s Health Magazine.

Läs också: 7 tecken som avslöjar en narcissist

4. De har aldrig fel
Narcissister har en grandios självbild och överdriver ofta sin egen betydelse och kompetens. Att de skulle ha fel finns inte på världskartan och en narcissist ber i princip aldrig om ursäkt eller erkänner ett misstag.

5. De är själviska
Liksom psykopater har narcissister svårt för empati. Deras egna behov står ständigt i centrum och de bryr sig väldigt lite om andras önskemål.

6. De är lättsårade
Trots att de verkar så självsäkra är narcissister otroligt lättstötta. De tenderar att ta allt personligt och är dåliga på att acceptera ett nej. Narcissistens charmiga framtoning kan snabbt bytas ut mot ett enormt vredesmod om du trampat honom på tårna.

Läs också: Är du en narcissist? Här finns svaret!

Att lämna en narcissist
Känner du igen din partner i ovanstående beskrivning? Då bör du allvarligt fundera på att göra slut – ju förr desto bättre, säger Albert Bernstein. Eftersom en narcissist har svårt att ta motgångar kan du förvänta dig en dramatisk reaktion på uppbrottet, men försök att inte fastna i hetsiga diskussioner eller falla för storslagna försök att få dig tillbaka, råder han. Det allra bästa är att snabbt få till ett tydligt avslut och sedan klippa banden.

Här får du fler tips: Så tar du dig ur psykopatens grepp

Här är strumporna som ger sommarfina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Läs mer och beställ här!

LÄS MER:

Lär dig sätta gränser – och bli lyckligare!

Du hjälper inte andra genom att köra slut på dig själv. Lär dig att säga nej!
Försöker du ständigt vara andra till lags, men känner ändå att du aldrig räcker till? Gör du allt för dina närstående, men får inget tillbaka? Ta dig ur den klassiska kvinnofällan och lär dig säga stopp!
Läs mer: Lär dig sätta gränser – och bli lyckligare!

Så vet du om relationen kommer att hålla

Bästa receptet för en lyckad relation? Bra magkänsla!
Hur länge ett nytt förhållande kommer att vara är svårt att sia om, men enligt ny forskning kan magkänslan ha något att säga om saken…
Läs mer: Så vet du om relationen kommer att hålla

Dejta efter skilsmässan – så gör du!

Förbered några frågor innan du går ut på din första efter-skilsmässan-dejt. Det hjälper dig att ha kontroll över samtalet.
Att börja träffa andra efter en skilsmässa kan kännas konstigt och ovant. Här är fem tips som hjälper dig på vägen!
Läs mer: Dejta efter skilsmässan – så gör du!

KÄLLA: Womenshealthmag.com
BILD: Thinkstock

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…