Annons

Annons

Test: Så smakar Max nya vegetariska och veganska burgare

Vad tycker en vegan, en vegetarian och en köttälskare om de nya hamburgarna?

”Veganuary” – den köttfria måndagen har blivit en hel månad! Hamburgerkedjan MAX har tagit fasta på den tydliga trenden och adderar nu vegetariska och veganska alternativ till menyn. En testpanel med olika preferenser har satt tänderna i nyheterna.

Annons

Testpanelen består av Emma Andersson som är vegan, Mikaela Råberg som är vegetarian, och Joel Linde som äter kött.

Halloumiburgaren

Lakto ovo-vegetariskt. Briochebröd, jalapeñosalsa, halloumiburgare, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs.

Gilla MåBra på Facebook

Mikaela Råberg, vegetarian: ”Lagom tjock skiva ost och till skillnad från annan halloumi är den inte jättesalt, vilket är bra. På så vis tar den inte över de andra komponenterna och kanske det är därför det aldrig känns som att det blir för mycket ost (om det nu kan bli för mycket ost). Hela burgaren känns fräsch och jättegod, att halloumin inte är panerad är ingenting jag saknar. Det är en bra balans mellan den krispiga isbergssalladen, smöriga briochebrödet, den krämiga majonnäsen och jalapeñosalsan”.

Joel Linde, allätare: ”Halloumiburgare är inget som Max själva uppfunnit, men de gjorde det fantastiskt bra. Osten i sig var inte överdrivet salt vilket gjorde att även de andra smakerna fick ta lite plats, även om fokus låg på just halloumin. Men burgaren hade inte blivit en fullträff utan den rika majonäsen och salsan på jalapeño som kittlade spicy-nerverna precis lagom. Om det är så här att vara vegetarian finns det inget att vänta på. Helt klart en ny favorit i Max sortiment, alla kategorier.”

Vegetarisk hamburgare

 

Crispy Mexican

Lakto ovo-vegetariskt, kan fås som vegansk. Briochebröd, Pepper jack-ost, bönburgare, gurka, rödlök, isbergssallad och Spicy Originaldressing.

Emma Andersson, vegan: ”Det är superbra att den här burgaren går att få vegansk om man tycker att det är okej att den friteras tillsammans med de andra vegetariska alternativen. Jag gillar att bönburgaren hade bra och krispig panering så att den inte känns ”platt” i munnen. Andra veganska burgare kan tendera att kännas för luftiga, men inte denna. Bra smak, dock lite tam, hade velat ha lite mer styrka på den”.

Mikaela Råberg, vegetarian: ”Burgaren är en aning stark om man är känslig, men det är aldrig så att det starka tar över helt. Själva bönburgaren är saftig, smakrik och väldigt krämig med en krispig yta. Till skillnad från exempelvis halloumiburgaren är det inte särskilt mycket tuggmotstånd och bönorna är väl mixade. Dressingen, som är en upphottad version av Max originaldressing, passar bra ihop med burgaren och de naturella gurkskivorna ger bra fräschör”.

Joel Linde, allätare: ”Väldigt härliga smaker, och det är mycket som händer. Lite bett även i denna, men i nivå som ändå alla klarar av. Den har inte något starkt tuggmotstånd, däremot väldigt bra krisp från gurka och sallad, och även burgarens egen stekyta. Jag gillar smaken och sammansättningen, men saknar den tydliga kärnan i form av en hårdare burgare”.

 

vegan-max-430

BBQ Sandwich

Vegansk. Friscobröd, BBQ pulled Oumph, rödlök, isbergssallad, jalapeños och äggfri majonäs.

Emma Andersson, vegan: ”Jag gillar verkligen produkten Oumph, klimatsmart och inte det typiska veganska i form av bönbiffar eller bönburgare. BBQ Sandwich har bra tuggmotstånd och bra smak, ett extra plus för hettan och jalapeños. Supergod majonnäs, den är krämig och inte lika ”sur” som andra veganska majonnäser kan vara. Gott bröd och bra med krispiga komponenter som gurkan, rödlöken och salladen”.

Mikaela Råberg, vegetarian: ”Har man tidigare erfarenheter av Oumph vet man ungefär vad man kan förvänta sig – alltså något gott. Har man aldrig tidigare ätit det blir man troligtvis väldigt positivt överraskad. Den här burgaren är riktigt god, ger bra tuggmotstånd och är den mest ”köttlika” av de fem nya burgarna – och det är riktigt bra drag i den. Dels är den barbequemarinerade oumphen (i en pulled-variant) en aning stark i sig, men det är främst de generösa bitarna jalapeño som skapar hetta. Men som allt annat i Max meny går det att anpassa och man kan välja bort dem. Den äggfria majonnäsen är krämig och god och att den är äggfri är ingenting man  överhuvudtaget tänker på”.

Joel Linde, allätare: ”Den burgare som är längst från kött, men ändå påminner mest om det. En väldigt rik och kladdig burgare, som riktigt luktade sommargrill. Konsistensen på sojaprodukten Oumph är fantastik och ger en tydlig kärna med bra tuggmotstånd. Samtidigt är den äggfria majonäsen en värdig ersättare till originalet. Om du gillar bbq kommer du definitivt att gilla denna burgare, oavsett om du normalt äter kött eller inte. Och gillar du dessutom jalapeño är det här en perfect match. Men se till att ha ordentligt med dricka nära till hands”.

 

Hamburgarna är framtagna av Max chefskock Jonas Mårtensson och finns att beställa från och med torsdag 21 januari.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…