Annons

Annons

”Talar gymets kaloriräknare sanning?”

Vafalls? 40 minuter på löpbandet och bara kalorier motsvarande tre Mums-Mums på displayen. Stämmer verkligen maskinermas räkneverk? Vår PT Katarina Woxnerud förklarar!

"Lita inte på gymmaskinernas displayer", tipsar Katarina Woxnerud

”… Jag tränar på MYCKET låg intensitet. (växel4 i lugnt tempo 30 min på träningscykel) Maskinen anger då att jag har bränt 330 kcal vilket jag reagerade på då jag läste  att högintensiv träning i 30 min bränner ca 300 kcal. Således har jag svårt att tro att jag som helt otränad kan bränna 330 kcal på samma tid. Min fråga är då: Kan man över huvudtaget lita på värdena man får av träningsredskapet, puls och förbränning eller är det bara att ignorera? Och hur ska jag isåfall beräkna min förbränning?”

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Katarina svarar:

”… Tyvärr kan man inte helt lita på de siffror som anges på konditionsmaskiner vad gäller kaloriförbrukning. Precis … >> läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…