Annons

Annons

Superfrukten som sänker blodsockret och bränner fett

Forskarna blev så förvånade över resultatet att de dubbelkollade kalibreringen på sina glukosmätare. Här är fruktjuicen som hjälper dig att hålla vikten!


Grapefruktjuice kan sänka ditt blodsocker och hjälpa dig att hålla vikten. Det är slutsatsen från en grupp forskare vid University of California i Berkeley, efter en studie utförd på möss.

Hälften av mössen fick dricka grapefruktjuice, medan resten drack sötat vatten med samma kaloriinnehåll. Båda grupperna åt en kaloririk kost, men de möss som samtidigt fick i sig grapefrukt gick upp 18 procent mindre i vikt. De hade också lägre blodglukosnivåer.

Annons

Faktum är att glukoseffekten var lika stor som hos den blodsockersänkande medicinen Metformin, som skrivs ut till personer med diabetes typ 2.
– Det innebär att en naturlig fruktdryck sänkte glukosnivåerna lika effektivt som ett receptbelagt läkemedel, säger studieförfattaren Joseph Napoli, professor vid universitets avdelning för näringsvetenskap och toxikologi.

Forskarna blev själva så förvånade över resultatet att de kände sig manade att granska kalibreringen hos sina glukosmätare. Men de fick samma resultat om och om igen.

Den exakta orsaken till effekten är svår att fastställa, menar forskarna.
– Det finns många aktiva föreningar i grapefruktjuice och vi förstår inte alltid hur alla de föreningarna fungerar, säger forskaren Andreas Stahl, medförfattare till studien.

Vill du testa grapefruktjuice, så tänk på att färdiga juicer ofta innehåller en hel del tillsatser och koncentrerat fruktsocker. Köp hellre hel grapefrukt och färskpressa själv hemma.

 

LÄS MER:

Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

De flesta som bantar återfaller i gamla vanor så småningom. Undantaget är Step Diet.

Personer som lyckas gå ner mycket i vikt – och sedan behålla sin nya vikt år efter år – har en sak gemensamt. Så här kan du dra nytta av samma metod!
Läs mer: Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

 

8 anledningar att äta supernyttiga chiafrön

Chiagröt, chiasmoothie eller chiapudding – hur äter du helst dina hälsofrön?

Superfröet chia hittas numera i vart och vartannat svenskt skafferi – och inte undra på! Det är packat med nyttigheter och har mängder av välgörande egenskaper. Här är 8 bra skäl till frossa i chiafrön.
Läs mer: 8 anledningar att äta supernyttiga chiafrön

 

Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

Behöver du en quick fix som slimmar kroppen inför en fest på lördag? Nu kommer snabbversionen av  den populära fettbrännardieten!

Fettbrännardieten, som utlovar upp till 5 kilos viktminskning på 2 veckor, har fått stor uppmärksamhet. Nu kommer rivstartsmetoden, en snabbversion av dieten som det kan räcka med att köra i 4 dagar.
Läs mer: Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…