Annons

Annons

Stressad? Varva ned med SOAS-metoden!

Att vara närvarande i nuet kan hjälpa dig att effektivt stressa mindre och må bättre.

Livet är inte alltid enkelt. Alla råkar vi ut för händelser och situationer som vi på något sätt reagerar negativt på. En vän sårar dig, du får kritik av chefen, du har glömt en viktig sak hemma, plötsligt påminns du om ännu en arbetsuppgift… För att bemöta situationen på bästa sätt kräver det att du är närvarande och det är SOAS-metoden ett bra verktyg för.

Annons

SOAS-metoden härstammar från Buddhismen och kan enkelt förklaras som medveten närvaro. Medveten närvaro innebär att du övar på att vara medveten om det som händer just nu. Men lägg ingen värdering i det och döm inte det du upplever här och nu. Istället observerar du vad som sker och beskriver upplevelsen.

Så här använder du SOAS-metoden:

S: Stanna upp! Sitt eller stå still. Ta några djupa andetag och fokusera på att andas in och ut. Ofta börjar vi spinna igång direkt, försök istället att stanna upp och iaktta vad som händer omkring dig och inom dig.

O: Observera. Vad händer? Ökar pulsen, spänns musklerna, gör det ont i magen? Vilka känslor kommer upp? Ilska, stress, besvikelse, irritation? Hur går dina tankar? Eftersom våra tankar är det som driver vår stress är det viktigt att du observerar dessa.

A: Acceptera. Ok, så här är det. Acceptera att situationen är som den är. Du gillar det kanske inte, men det har hänt.

S: Svara. Kan du påverka situationen? Gör det i så fall. Nu har du stannat upp, observerat hur du känner och hur du tänker samt accepterat att det har hänt. Du kan ta ett beslut utifrån detta och svara på situationen.

S: Släppa taget. Kan du inte påverka situationen? Släpp det, åtminstone för ett tag. Stress suger energi och det är ingen idé att stressa upp sig över något du inte kan påverka.

 

Premiär för vår nya kurs: Stressa ner – lev mer!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför har vi skapat en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt.”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu-pris 199 kronor läs mer och börja direkt här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…