Annons

Annons

Stressad? Så mycket påverkar det din vikt…

Minska din stress - så minskar också ditt midjemått.

Sömn och stress kan ha lika stor inverkan på din vikt som mat och motion, skriver sajten health24.com. Faktum är att för mycket stress och för lite sömn kan leda till att du inte går ner i vikt – även om du går på diet eller ligger i hårdträning, enligt en ny studie. 

Annons

– Personer som fick mer än sex men mindre än åtta timmars sömn, och som rapporterade de lägsta nivåerna av stress, hade mest framgång i vårt viktminskningsprogram, säger studieförfattaren Charles Elder. 

Gilla MåBra på Facebook

I studien deltog 472 överviktiga personer som under 26 veckor gick på en begränsad diet med regelbunden träning. Samtidigt fick de rapportera in hur mycket de sov och hur stressade de var. 

Resultatet visar att den som hade bra sovvanor och låga stressnivåer från början hade lättare att gå ner i vikt under hela perioden. En anledning kan, enligt forskarna, vara att personer som sover för lite och är stressade inte har tid och ork att göra en förändring i sina beteenden. 

Samtidigt kan viljan att gå ner i vikt vara stressande i sig. Vissa personer i studien blev mindre stressade allterftersom de gick ner i vikt. 

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…