Annons

Annons

Spring Blodomloppet med oss på MåBra!Gör som MåBra – kombinera välgörenhet med motion! Genom att springa Blodomloppet uppmärksammar vi blodgivning, samtidigt som vi får en rolig kväll med kompisar och kolleger.

MåBra-laget som ska springa Blodomloppet: Sanna Nielsen, Liselotte Stålberg, Eva Appelquist, Ulrika Carlsson och Katarina Woxnerud.

Varje år arrangeras Blodomloppet på olika platser runtom i landet. Syftet är att öka uppmärksamheten kring blodgivning och att få fler att ge blod. Men man behöver inte vara blodgivare för att delta i loppet.

Annons

Du väljer om du vill springa 5 eller 10 km. Det här är ett lopp som passar såväl tävlingslöparen som vardagsmotionären. I år är MåBra en av loppets sponsorer.

Gilla MåBra på Facebook

– MåBra:s motto är att det ska vara roligt att röra på sig. Vi ger motionstips som passar alla, och som gör att man mår bra till både kropp och själ. Därför tycker vi att det passar perfekt att samarbeta med Blodomloppet, som ju är ett kravlöst och brett arrangemang. Vi vill också hjälpa till att öka uppmärksamheten kring blodgivning, som är en viktig hälsofråga. , säger Liselotte Stålberg, MåBra:s chefredaktör.

Och självklart har MåBra satt ihop ett eget lag i Stockholm – med artisten och MåBra-bloggaren Sanna Nielsen i spetsen!
– Jag har aldrig sprungit ett lopp, så det ska bli jättekul. Jag älskar att springa – det ger mig massor av energi! Och att göra det för välgörenhet känns ännu bättre. Däremot är jag spruträdd och livrädd för blod, men ska försöka ändra på det nu. Jag vill gärna bli blodgivare efter det här! säger Sanna.

En som redan blivit blodgivare är MåBra:s redaktionsassistent Ulrika Carlsson.
– Jag har tänkt på det många gånger, men det har inte blivit av. Det här fick mig att ta steget, säger hon.
– Det känns bra att kunna hjälpa andra. Både jag själv och mina nära kan ju hamna i den situationen att vi behöver blod. Att ge blod tre gånger per år känns inte som en stor uppoffring för att kunna rädda någons liv.

Förra året slog Blodomloppet rekord med över 75 000 deltagare – och i år siktar man ännu högre!
– Det är inte bara ett trevligt sätt att motionera tillsammans med andra, den som deltar gör också en viktig sak för folkhälsan. Därför hoppas jag att så många som möjligt anmäler sig, så att det kan bli deltagarrekord i år igen, säger Liselotte Stålberg.

MåBra-laget!

Sanna Nielsen, artist och bloggare på mabra.com
Därför är jag med i Blodomloppet: Jag har sagt de senaste åren att jag ska springa ett lopp, men det har inte blivit av förrän nu. Och att kombinera loppet med välgörenhet känns jättebra!

Liselotte Stålberg, chefredaktör på MåBra
Därför är jag med i Blodomloppet: För att få uppleva stämningen och folkfesten – och träffa MåBra-läsare!

Eva Appelquist, redaktör MåBra:s Kom i form-bilaga
Därför är jag med i Blodomloppet: Jag gillar att göra saker i grupp – och kortare lopp som detta är perfekt för mig. Dessutom älskar jag feststämningen som loppen ger!

Ulrika Carlsson, redaktionsassistent på MåBra
Därför är jag med i Blodomloppet: För att det handlar om välgörenhet. Loppet har inspirerat mig till att bli blodgivare!

Katarina Woxnerud, MåBra:s personlig tränare, naprapat och författare
Därför är jag med i Blodomloppet: Det är ett roligt sätt att umgås med vänner och kolleger. Lopp är bra eftersom man har ett konkret mål att se fram emot.

Här arrangeras loppet!

Umeå, 19 maj
Hudiksvall, 23 maj
Malmö, 24 maj
Karlskrona, 25 maj
Linköping, 26 maj
Göteborg, 30 maj
Uppsala, 31 maj
Luleå, 7 juni
Stockholm, 8 juni
Borlänge, 9 juni
Jönköping, 17 augusti
Örebro, 18 augusti
Visby, 24 augusti
Västerås, 31 augusti

Om loppet

Deltagaravgiften är 160–250 kr. Vid varje arrangemang finns det blodcentraler där du kan bli blodgivare och få information om blodgivning.

För anmälan och mer information besök www.blodomloppet.se. För mer information om blodgivning besök www.geblod.nu.

Nu kan du vinna deltagaravgiften för dig och ditt lag! Klicka här för att läsa mer 

Av: Anna Sundesten
Foto: Lennart Dannstedt

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…