Annons

Annons

Skorna som ökar förbränningen

Nu kommer de nya funktionella skorna som inte bara är bra för fötterna. De har dessutom flera smarta inbyggda effekter. MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud har testat och valt ut sina favoriter.

Annons

 Funktionella skor

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 Tataga Chill

MAG-isk effekt

Träna och platta till putmagen medan du går! MBT:s Tataga Chill har en sula som är instabil i alla riktningar så att du får spänna magens och ryggens muskler för att gå balanserat. Tataga har en ny lägre sula än de tidigare MBT-skorna, men funktionen är densamma. Pris 2 498 kr.

Tambo stövel

Ökar förbränningen

Gilla MåBra på Facebook

Smygträna och få en hållning som en massaj. MBT:s stövel Tambo har en rund sula som aktiverar de stabiliserande musklerna i hela kroppen. Dessutom ökar kaloriförbränningen när du är ute och går, 3 298 kr.

 Salomon sko

Perfekt grepp

Salomons multisportsko ger perfekt grepp så att du slipper halka på blöta höstlöv och slippriga lerstigar. Passar både på shoppingturen och under skogspromenaden. Skon är stabil och heldämpad med ett Goretexmembran som håller fötterna torra. XA Pro 3D ultra Gtx 1 400 kr.

Salomon Thinsulate Tactile

Mot regn & rusk

Varmfodrade, vattentäta och sköna lågstövlar ökar rörelseglädjen under höstruskiga dagar och i vinterkyla. Sulornas mönster biter på de flesta underlag. Salomon Thinsulate Tactile wp 1 200 kr.

 Reebok Easytone

Utmanar balansen

Reeboks Easytone utmanar stabiliteten och balansen genom två inbyggda bollar under sulorna, bak på hälen och under främre delen av skon. Känslan är att gå på en sandstrand. Samtidigt triggas förbränningen i kroppen, 1 200 kr.

 New Balance

Bra för miljön

New Balance har tagit fram en miljösko som till 70 procent kommer från återvunnet material och naturliga produkter. Skon hjälper dig att minska avtrycket på miljön samtidigt som den är skön och funktionell. Modellen heter 070, 700 kr.

känga Ecco

Starkt skinn

Eccos känga är gjord av jakskinn som är tre gånger starkare än vanligt skinn. Kängan är vattentät och har en sula som ger bra grepp även på halt underlag. Pris 1 650 kr.

 Biom Ecco

Workout för foten

Eccos Biomskor ger foten rörelsefrihet. Den bygger på idén att människans rörelsesystem har utvecklats under tusentals år –utan stöd från stadiga skor. Därför har skon mindre stöd och stötdämpning, för att musklerna ska styrketränas naturligt för optimal prestation. 1 800 kr.

 Adilibria workout low Adidas

Ger lätta steg

Snygga sneakers från Adidas som tillåter rörelse i alla plan eftersom den är dansinspirerad. Adilibria workout low har skön passform och ger foten rörelsefrihet och gratis styrketräning. Pris 750 kr.

 New Balance


För ojämnt underlag

Sulan på Supernova-skon från Adidas ger bra grepp så att skon passar bra i skog och mark. Goretex håller fötterna torra och släpper ut fukt. Pris 1 300 kr.

 Nike Free

Utmanar musklerna

Satsa på skor med minimal stabilitet som tillåter mycket rörelse för fot och tår. Då utmanas fotmusklerna att själva stabilisera foten, såsom de naturligt har gjort i alla år innan vi använde stadiga skor. Det är tanken bakom Nikes Free sko, 1 000 kr.

Foto: Patrik Cederman

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…