Annons

Annons

Har du koll på senaste skönhetstrenderna? Här är 4 stora snackisar!

Hört talas om non-touring och draping? Vi har fått titta in i skönhetsbranschens kristallkula. Här är trenderna och produkterna du ska hålla ett extra öga på!

Svenska kvinnor sminkar sig mer och oftare och har också blivit allt mer intresserade av att  rengöra och vårda huden, gärna med ”gröna” produkter. Enligt en konsumentundersökning från L´Orèal  är det nu kvinnor 55-65 år som sminkar sig oftast medan kvinnor 25-34 år använder mest makeup-produkter. Fler och fler sminkar sig – och gör det allt oftare. 4 av 10 svenska kvinnor använder faktiskt mer än 11 produkter i veckan! Och den här mer- och oftare-utvecklingen tycks hålla i sig, om man får tro skönhetsbranschen.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Här är några trender som spås bli stora nästa år! 

Makeupen 

Contouring – att förstärka konturerna i ansiktet med skuggor –  har varit stort men trenden börjar mattas av. Istället är det nu non-touring som gäller: Huden ska se fräsch ut och ha lyster, snarare än att vara skuggad. En annan nyhet är draping, som förenklat innebär att man använder rouge för att forma ansiktet. Ögonskuggor kommer att stå i fokus och de ska gärna vara glittriga.  Men allra mest spås intresset för snygga bryn,  fuskfransar och läppennor att öka 2017.

Asianification

I Asien bygger hudvård på  rutiner i många, olika steg; det ska kort sagt vara lite som en teceremoni att ta hand om huden. En rengöring med efterföjande fuktning  i 10 steg (eller mer!) är inget ovanligt. Främst har vi inspirerats av Korea där en uppsjö av ”nya” rengöringar, masker, peels, essenser och serum, sett dagens ljus. Även i Sverige kommer trenden gå ännu mer och mer åt ”ceremoniell hudvård”. Men det ironiska är att medan vi sneglar på Korea, sneglar de på oss – de vill nämligen ha enklare rutiner eftersom de lever så stressiga liv att de inte hinner med sin fler-stegs-hudvård…

Rent ska det va!

Intresset för rengöring har formligen exploderat – och värre blir det! Nästa år lanseras flera nyheter när det gäller ansiktsrengöring, bland annat micellärt* vatten med olja, rengöringsleror och avsminkningsservetter med micellärt vatten. En annan bubblare är cleansing crème med en ”smältande” formula som blir som en tjock mjölk när man sköljer av den. Det är alltså själva formulan (gelé, skum, lotion och så vidare) som står i fokus, snarare än ingredienserna.

(* Micellärt vatten är laddat med sfäriska, flytande kristaller som suger åt sig smink och smuts. Det anses vara extra snällt mot ansiktet eftersom det inte behöver sköljas bort med vatten.)

Skönt är grönt

Redan nu vill svenska kvinnor gärna ha ”grön” skönhet men suget efter det naturliga accelererar. Men vad som menas med naturligt verkar vara en definitionsfråga: svenska kvinnor uppger att det är viktigt att en produkt är naturlig på något sätt, men den behöver inte nödvändigtvis vara ekologisk eller miljömärkt.  Den ska kännas så ren som möjligt och gärna innehålla en växt eller två. Men det allra viktigaste när man köper hudvård är fortfarande att produkter är effektiv, visar L´Orèals konsumentundersökning.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…