Annons

Annons

Knepen som gör att träningen blir av

Lura din inre latmask! Vi ger dig knepen.

Att hitta på ursäkter för att slippa träna är inget konstigt – vi är födda med en latmask-gen! Det menar hjärnexperten Nisse Simonson. Men med enkla knep går det att hjärntvätta sig själv och bli mer aktiv.

Vila i vanor. Motionera på bestämda tider. Hjärnan gillar rutiner och regelbundenhet eftersom det inte kräver någon tankeenergi. En invand motionsrutin är vilsam i stället för ansträngande.

Lös problem när du går. De stora muskelgrupperna som du använder vid promenader och joggning är kopplade till högra hjärnhalvan där fantasin sitter. Ge hjärnan kluriga uppgifter att grunna på så får den en extra kick – och mersmak – av passet!

Annons

Krydda med kreativitet. Inget är så lustfyllt för hjärnan som kreativitet. Den går i gång även på små saker som att planera in veckans motionspass i kalendern, skissa på viktkurvor och prestationstabeller.

Gör det i flock. Vi är programmerade att röra oss och jaga i flock. Därför upplever många att de blir mer peppade av gruppträning än ensamaktivitet.

Tävla gärna. Även om du inte tror det så har du – liksom de flesta människor och djur – en stark, medfödd tävlingsgen! I en zebraflock, till exempel, gäller det att hålla sig i framkant – annars kan man bli nafsad i baken av ett hungrigt lejon.

 

Av: Eva Boholm
Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…