Annons

Annons

Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra…

Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra...
Har du mängder av smarta singeltjejkompisar, eller kvalar du själv in i kategorin intelligent singel? Det är ingen slump, visar ny forskning.

Intelligenta kvinnor är oftare singlar, det visar en ny studie från tre amerikanska universitet. Orsaken till att man är singel kan enligt undersökningen vara att man sitter på en hög intelligens. Smarta kvinnor är mer benägna att leva ensamma.

Annons

Forskningsstudien, som publiceras i Personality and Social Psychology Bulletin, avslöjar att män tenderar att bedöma intelligenta kvinnor – framför allt kvinnor som är smartare än de själva – som mindre attraktiva och mindre intressanta att dejta. Detta trots att männen angett att de såg intelligens som ett attraktivt karaktärsdrag hos kvinnor. I praktiken visade det sig dock inte stämma.

Gilla MåBra på Facebook

I experimentet fick männen nämligen möta en rad olika kvinnor, varav vissa av kvinnorna pekades ut som att ha lyckats bättre än männen själva på ett intelligenstest. Forskarna kunde då se att de kvinnor som fått en ”smart-stämpel” ratades i högre grad – männen distanserade sig från dem och var mindre benägna att utbyta kontaktuppgifter med dem.

Forskarnas förklaring var att männen kände sig ”mindre maskulina” när de umgicks med kvinnor som fått bättre IQ-resultat än de själva.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…