Annons

Annons

Shoppa – och besegra bröstcancer!

Bröstcancerfondens årliga kampanj Rosa Bandet är i full gång – här är ett urval av produkter som stödjer projektet!

Genom att stödja Rosa Bandet hjälper du Cancerfondens arbete kring bröstcancer.

Nu är oktober här – en månad som färgar Sverige rosa när Cancerfonden uppmärksammar bröstcancer.

Annons

Varje dag får 20 kvinnor beskedet att de har bröstcancer, en siffra som kan minska om vi satsar på forskning och folkbildning kring ämnet. I aktuella numret av MåBra listar vi alla riskfaktorer som du bör vara medveten om – och alla de friskfaktorer du själv kan påverka. Visste du till exempel att kvinnor som motionerar regelbundet har 30 procent lägre risk att drabbas av bröstcancer än kvinnor med en stillasittande vardag?

Gilla MåBra på Facebook

Ta hand om din hälsa och undersök dina bröst med jämna mellanrum. Och passa på att uppmärksamma ämnet lite extra den närmsta tiden, gärna genom att donera pengar till Cancerfondens viktiga arbete.

Sedan 2006 har Cancerfonden låtit en känd designer utforma det rosa bandet – symbolen för den årliga kampanjen i kampen mot bröstcancer. I år är det systrarna bakom klädmärket Dagmar som fått uppdraget.

– Vår farmor Dagmar gick bort i cancer. Flera av våra vänner har också drabbats av sjukdomen. Därför är vi med och stödjer kampen mot bröstcancer. Mönstret som vi har skapat är delvis en symbol för treenigheten i vårt systerskap men visar också på vikten av att öppna upp och agera med sitt hjärta. Tillsammans kan vi göra skillnad för de drabbade, avslutar Karin Söderlind.

Cancerfondens rosa band kostar 25 kronor, varav 23,50 kronor går till kampen mot bröstcancer. Du hittar det hos bland annat  ICA, Lindex, Mekonomen och Apoteket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagmar står också bakom flertalet plagg och accessoarer för Rosa Bandet. Ett exempel är tröjan Infinity som säljs för 695 kronor, 10 procent av intäkterna går till kampanjen.

 

 

 

 

 

 

 

Naturelle donerar 2 kronor per såld produk till Rosa Bandet, gäller sex utvalda produkter ur hårvårdsserien samt hårspray.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekämpa bröstcancer till frukost! Kellog’s Special K donerar 2 kronor per sålt paket märkt med kampanjbandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett urval av Apotekets produkter där delar av intäkterna går till kampanjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En vacker bukett med en god gärning mellan stjälkarna har Euroflorist tagit fram. 10 procent  av försäljningsbeloppet går till Cancerfonden.

 

 

 

 

 

 

 

Fler produkttips och fakta om Rosa Bandet-kampanjen hittar du här

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…