Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mia Skäringer om hur humorn har räddat henne – tacksamheten efter svåra tiden

30 okt, 2020 
AvMÅBRA
Mia Skäringer allvarlig
Mia Skäringer hyllas ordentligt efter att ha delat med sig av ett starkt och känslosamt inlägg till följarna på Instagram. ”Hon är sammanhanget som ger mig meningen och orken i livet”, skriver hon.
Annons
5 saker vi älskar med Mia SkäringerBrand logo
5 saker vi älskar med Mia Skäringer

Mia Skäringer Lazár , 44, är både hyllad som komiker och skådespelare. Under de senaste åren har hon levererat succé efter succé och har idag en bred och trogen publik.

Mia Skäringers beslut för karriären efter succén

Efter att spelat roller i flertal populära serier gav sig Mia ut på turné med sin egen föreställning. Showen Avig Maria – no more fucks to give lockade många och har sålt ut Globen i Stockholm hela sex gånger och Scandinavium i Göteborg lika så.

Över 300 000 biljetter sålda, med snittpriset på 495 kronor gör att försäljningen har omsatt cirka 150 miljoner kronor, enligt Expressen.

I samband med att Mia själv kommenterade framgången berättade hon vad hennes fokus framåt skulle läggas på.

”Nu ska jag skriva klart #enkvinnligkomikersdagbok – Så som jag minns det. Och om jag blir rastlös här hemma i skrivarlyan så drar jag bara en pull”, skrev Mia då på Instagram.

Mia Skäringer är bland annat känd för sin roll i humorserien ”Solsidan”.

Annons

Starka orden i nya inlägget på Instagram

Nu är skrivandet i full gång och under tisdagen delade Mia med sig av en känslofylld och personlig text till följarna på Instagram.

”Humorn letar alltid upp mig igen. Jag vet. Jag vagar lita pa det nu. Skrattet hittar mig som solen i ett rodgratet ansikte. Hur mycket jag an forsoker gomma mig sa lyser hon upp varenda por och de morka ringarna under mina ogon blir utplanade av ljus”, skriver Mia och fortsätter.

”Halor upplysta av stralkastare. Blagrona vattengrottor av sorg, i strimmor av ljus, som manniskor vill besoka de timmar tidvattnet dragit sig undan. Humorn valjer mig. Och jag kan inte varja mig. Sa oemotstandligt. Jag faller handlost. Hon ar sammanhanget som ger mig meningen och orken i livet. Oemotstandlig i sin enkelhet och svarhet. Avkladd, naken. Genomskadar mig. Skrattandes mitt i bedrovligheten”.

Mia Skäringer hyllas efter orden

Under inlägget hyllas komikern för sina starka ord och skickligheten i skrivandet. Mia fortsätter:

Annons

”Vi frigor varandra. Befriar varandra fran all jordisk skam och skuld. Humorn. Utan skrattet, distansen och liknelserna orkar jag inte leva. Och jag har fatt det stora vackra uppdraget att aven fa dig att skratta de ganger du inte trodde det var mojligt. Att hjalpa dig sluta skammas. Att stiga fram. Jag vill att du ska veta att jag ar sa javla odmjuk och tacksam infor min uppgift. Men jag var tvungen att forst ta mig sjalv pa allvar”, skriver Mia Skäringer och fortsätter:

”Genomleva varje ord i mitt eget manus som om det vore sfixens oga. Brannas av kanslorna. Av deras ogon nar de genomskadade min sjal. Jag passerade med livet i behall men flog flera meter. Traffades av blixtrarna i ogonen av sten. Dunkade ryggen i marken vid fallet. Fick blodsmak i munnen. Forlamades och kraktes upp flera olika varianter av mig sjalv. Nu ar jag har. Framfor dig. Svag och suddig i konturena. Som komikens lilla osynliga barn. Maria. Sag mitt riktiga namn sa kanske skorna borjar synas. Sag det igen och igen.”

LÄS MER

Mia Skäringer visar upp sin stora förändring på Instagram

Mia Skäringer om ångesten under corona

Helena Bergström om stora livsförändringen

Annons