Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Babben tar ett steg tillbaka: Måste hinna med att leva

19 aug, 2021 
Babben Larsson ser glad ut.
Babben Larsson är just nu högaktuell med programmet "1 mot Sverige!. Nu berättar hon om hur hon börjat trappa ner på jobb för att leva livet, detta efter många år i rampljuset – komikern har redan börjat leva på sin pension.
Annons
5 saker som får dig att må dåligt på jobbetBrand logo
5 saker som får dig att må dåligt på jobbet

Babben Larsson, 64, har sedan slutet av 80-talet, då hon fick sitt genombrott, varit en av Sveriges mest populära ståuppkomiker. Hennes senaste merit är som programledare i SVT:s kommande storsatsning, tävlingsprogrammet 1 mot Sverige.

Trots pandemin har Babben haft fullt upp. Hon har jobbat på en ny jazzskiva och skrivit en ny bok, båda kommer förhoppningsvis ut under hösten. I höst ska hon också genomföra sina uppskjutna stand up-föreställningar.

Beslutet: "Fasar ut"

Babben berättar nu för Expressen att hon ska börja trappa ner efter september.
– Jag stänger inte dörren helt men jag fasar ut den ett tag. Jag har att göra, men samtidigt måste man också hinna med att leva annars blir ingenting roligt tillslut, säger hon.

Annons

Komikern har sedan några år tillbaka börjat leva på sina pensionspengar.
– Jag har varit pensionär ett par, tre år ekonomiskt. Jag tar inte ut någon lön längre från firman utan jag lever på pensionen. Pengarna som dras in via firman kan istället användas till andra typer av projekt, berättar Babben.

Babben berättar nu om hemligheten bakom hennes ekonomiska trygghet.
– Jag har fått en jättebra trygg sits tack vare att jag inte köpte Ferraris på 90-talet när jag hade råd med det, säger hon.

Pandemin har, som för många andra, gett Babben tid att reflektera över vad som är viktigt i livet. Hon har tillsammans med kollegor i branschen kunnat diskutera åren som nu ligger bakom henne.
– Det har varit lite orimligt tufft ibland. Vi har kört lite för hårt med oss själva. Och det är väl något jag har tyckt, att det kanske blir lite väl mycket ibland. Jag har ju varit in i väggen även om det är längesen nu. Men man får hejda sig lite, säger hon.

Foto: TT

Annons