Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Anja Pärson om relationen med Filippa – så håller de kärleken vid liv

26 apr, 2021 
Anja Pärson och Filippa Rådin.
TT
Anja Pärson är en av de främsta idrottarna i Sverige genom tiderna.
Nu lever hon ett familjeliv tillsammans med hustrun Filippa Rådin och deras tre barn.
Annons
Årets alla vinnare på Oscarsgalan 2021Brand logo
Årets alla vinnare på Oscarsgalan 2021

Att Anja Pärson haft en framgångsrik alpinkarriär råder det ingen tvekan om. Hon har sex OS-medaljer (varav ett guld), sju VM-guld, 42 världscupssegrar och har vunnit bragdguldet två gånger och utsetts till årets kvinnliga idrottare två gånger.

Karriären avslutade hon 2012, och i samband med det höll hon ett uppmärksammat sommarprat där hon berättade om sin stora kärlek Filippa Rådin. De hade varit ihop i fem år då.

Anja Pärsons fina ord om frun Filippa Rådin

Två år senare gifte de sig och lever nu tillsammans med tre barn. I en intervju med Aftonbladet berättar skidstjärnan om vad det bästa med hennes fru är.

– Hon är en unik människa med en enorm stark aura. Filippa kan lysa upp ett rum och påverka människor på så positiva sätt. I vår vardag har hon också ett otroligt tålamod, jag är en rätt så rastlös människa. Hon är orädd och vågar utmana mig i det mesta, säger Anja Pärson till tidningen.

Annons

”Ingen dans på rosor”

Men så klart finns det studer i förhållandet som inte är lätta, men det arbetar de sig igenom, berättar hon.

– Men det är ingen dans på rosor. Vi har ett fantastiskt liv tillsammans, men lika mycket får vi jobba för det. Det är två starka brudar som vet vad de vill, så det är inte konfliktfritt. Men vi räds inte för att ha det dåligt ibland utan ser det som utvecklande. Vi är verkligen inte perfekta och var och varannan dag har vi det skitstökigt hemma, vi misslyckas som föräldrar och som partners. Vi har det jävligt jobbigt i perioder, vi är småbarnsföräldrar som försöker gräva oss ur skiten. Det är väl som det är för alla, säger Anja Pärson till tidningen.

Hon får också frågan om de är sugna på att skaffa fler barn. Och så verkar det vara!

– Ja! Det är jag alltid! Jag skulle kunna ha hur många barn som helst, men logistiskt sett är det en mardröm. Det är också ett stort ansvar. Men vår granne har precis fått barn och det rycker i livmodern, säger hon.

Foto: TT

Annons