Annons

Annons

Se upp för sugrörsdrinkar!

De må både svalka och smaka himmelskt (och dessutom slinka ner väldigt lätt) men en del av dem är rena socker- och kaloribomberna. Vill du hålla vikten i sommar – tänk till en gång extra innan du surplar i dig en sugrörsdrink. 

Annons

Att svalka sig med en härlig sugrörsdrink kan vara en jättebra idé. Men vill man hålla vikten så ska man kanske tänka till en gång extra. Av minst två anledningar. För det första så dricker vi mer när vi använder sugrör. Det finns studier som visar att vi sörplar i oss 22 procent mer dricka med rör jämfört med utan, troligtvis för att vi inte känner smaken lika bra av det vi dricker. För det andra så är en del sugrörsdrickor rena kaloribomberna.

De populära kaffedrinkarna frappuccinos, som bland annat finns hos stora kaffekedjor, undersöktes av The Sunday Mirror som kom fram till att många av drinkarna innehöll över 18 teskedar socker och dessutom långt mer mättat fett än en kvinna bör få i sig på en dag. Kaloriinnehållet ligger på runt 500 kalorier, som vi alltså snabbt suger i oss på några minuter. Lika många kalorier hittar vi också i en stor milkshake hos snabbmatskedjorna, det varierar mellan ungefär 400 och 600 kalorier.

Mer om sommardryck hittar du här:

10 smala och läskande sommardrinkar
Se upp för de flytande kalorierna i sommar…
Supersunda smoothies – våra bästa recept!

Källa: Dailymail UK
Av: Sandra Hiort
Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…